Το πρόγραμμα ‘’Διατροφή’’ και φέτος στα σχολεία της Στερεάς Ελλάδας.

2100

Η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας, στο πλαίσιο του πακέτου δράσεων που κάνει για την στήριξη των οικογενειών με οικονομικά προβλήματα και την καταπολέμηση των κοινωνικών ανισοτήτων, έκρινε ως επιτακτική ανάγκη την υλοποίηση του προγράμματος ‘’Διατροφή’’ και για τη φετινή σχολική περίοδο, με την πλήρη χρηματοδότηση από την ίδια.

Συγκεκριμένα ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μπακογιάννης ανακοίνωσε  την έναρξη του προγράμματος για την διανομή δωρεάν γευμάτων σε σχολεία της Περιφέρειας. Για ακόμη μία χρονιά, η Περιφέρεια συνεργάζεται με το ινστιτούτο “Prolepsis” και υλοποιούν το πρόγραμμα «ΔΙΑΤΡΟΦΗ» που απευθύνεται σε μαθητές πρωτοβάθμιας και δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης της Στερεάς Ελλάδας.

Σκοπός του προγράμματος:


Η καθημερινή παροχή, σε όλους τους μαθητές των σχολείων που συμμετέχουν, ενός δωρεάν υγιεινού γεύματος αλλά και η προώθηση της υγιεινής διατροφής στους μαθητές και τις οικογένειές τους, μέσω διανομής εκπαιδευτικού υλικού.

Ο κ. Μπακογιάννης, μετά την ανακοίνωση του προγράμματος, δήλωσε ότι η Περιφέρεια θα συνεχίσει, με κάθε τρόπο, να στηρίζει όλους εκείνους που βιώνουν την πιο σκληρή πλευρά της πραγματικότητας, με σεβασμό και αξιοπρέπεια, «…είμαστε δίπλα στις οικογένειες και παλεύουμε καθημερινά για να τους παρέχουμε αυτά που πρέπει. Τα χρήματα με τα οποία χρηματοδοτούμε το πρόγραμμα αυτό, προέρχονται από τον εξορθολογισμό και την τάξη που βάλαμε στα οικονομικά της Περιφέρειας. Και αυτός είναι ακόμη ένας λόγος που είμαστε χαρούμενοι. Οι προσπάθειές μας πιάνουν τόπο», τόνισε.