Η προοπτική να μη γίνουν και φέτος προαγωγικές εξετάσεις στα γυμνάσια και στα λύκεια της χώρας κερδίζει έδαφος, όσο η δευτεροβάθμια εκπαίδευση συνεχίζει λειτουργεί εξ αποστάσεως. Αυτό θα συμπαρασύσει και την εφαρμογή της τράπεζας θεμάτων από την οποία έχει σχεδιαστεί να επιλεγούν θέματα των προαγωγικών εξετάσεων της Α’ Λυκείου.

Ο σχεδιασμός του υπουργείο Παιδείας για την ολοκλήρωση της χρονιάς τον οποίο παρουσιάζει η «Καθημερινή», περιλαμβάνει και περικοπή της ύλης σε όλες τις τάξεις – πλην εκείνης των Πανελλαδικών Εξετάσεων που έχει ανακοινωθεί -, με στόχο να δοθεί χρόνος διδασκαλίας σε βασικά κεφάλαια.

Ειδικότερα, δεδομένο είναι πως δεν θα πραγματοποιηθούν μαθήματα κατά τη διάρκεια των δεκαπενθήμερων διακοπών του Πάσχα. Έτσι, καθώς η εξ αποστάσεως λειτουργία των σχολείων έχει παραταθεί έως το 8 Μαρτίου χωρίς να αποκλείεται νέα παράταση έως τις 15/3, θεωρείται σχεδόν βέβαιο ότι θα υπάρξει παράταση των μαθημάτων των δημοτικών σχολείων έως το τέλος Ιουνίου. Και αυτό και για ψυχολογικούς λόγους καθώς τα μικρότερα παιδιά έχουν χάσει τελείως έως τώρα την επαφή με τους δασκάλους και τους συμμαθητές τους.

Ως προς τη δευτεροβάθμια εκπαίδευση, όσο η τηλεκπαίδευση συνεχίζεται τόσο κερδίζει έδαφος η ματαίωση των προαγωγικών, ενδοσχολικών εξετάσεων, ανέφερε στην εφημερίδα στέλεχος του υπουργείου. Αυτό θα συμπαρασύσει την τράπεζα θεμάτων από την οποία έχει προγραμματιστεί να επιλεγούν τα μισά θέματα στις ενδοσχολικές εξετάσεις των μαθητών της Α’ Λυκείου. 

dikaiologitika.gr