Χρόνος προετοιμασίας: 10’ | Χρόνος μαγειρέματος: 20’ | Μερίδες: 2

Υλικά

1 μελιτζάνα κομμένη σε μισοφέγγαρα μικρά

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1 σκελίδα σκόρδο λιωμένη

1 πρέζα ζάχαρη

6 κ.σ. ελαιόλαδο

1 φλιτζ. μαϊντανός ψιλοκομμένος

2 ώριμες ντομάτες περασμένες σε μούλτι

1 κ.γ. πελτές ντομάτας

1 φλιτζ. τραχανάς ξινός

100γρ. φέτα

2 φλιτζ. νερό ζεστό

1 κ.γ. πάπρικα κόκκινη γλυκιά

αλάτι

πιπέρι

Εκτέλεση

Σοτάρουμε στο ελαιόλαδο το κρεμμύδι, το σκόρδο και τις μελιτζάνες. Μόλις οι μελιτζάνες ψηθούν προσθέτουμε τον τραχανά και ανακατεύουμε. Έπειτα προσθέτουμε τις ντομάτες, τον πελτέ, την πάπρικα, αλάτι, πιπέρι, ζάχαρη και αφήνουμε να πάρουν βράση. Σιγοβράζουμε για μερικά λεπτά και έπειτα προσθέτουμε και το νερό σιγά-σιγά ανακατεύοντας διαρκώς. Όταν ο τραχανάς ρουφήξει σχεδόν όλο το νερό προσθέτουμε τη φέτα και το μαϊντανό και ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει και να πάει παντού.

Πηγή: www.cooklos.gr