Με ανακοίνωσή του στη σελίδα του στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης, ο Σύλλογος των Απανταχού Μοναστηρακιωτών Αγράφων Ευρυτανίας ‘Η Σπηλιά του Κατσαντώνη’, τάσσεται υπέρ της διάνοιξης του δρόμου στη Φούρκα, που έχει ξεσηκώσει διάφορες διαμαρτυρίες τον τελευταίο καιρό.

Αναφέρει στην ανάρτησή του:

«Αγαπητές/οι συγχωριανοί

Σας ενημερώνουμε για την πρόταση του Συλλόγου μας.

Αυτή την στιγμή γίνεται διάνοιξη στον υπάρχοντα δασικό δρόμο από Φούρκα προς Γραβάνη με την συμμετοχή της περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, Δήμου Αγράφων και Δασαρχείου Καρπενησίου.

Προτείνουμε όπως και παλαιότερα η διάνοιξη να συνεχιστεί και να ενωθεί με τον υπάρχοντα δρόμο Μοναστηράκι-Φτέρη μέσω Γκούρας, όσο και με την Γρανίτσα, με τον υπάρχοντα δρόμο που είναι κοντά στην Γραβάνη ,ώστε να έχουν πρόσβαση και εξυπηρέτηση αγρότες κτηνοτρόφοι των περιοχών, Άνω και κάτω Ποτά και Σκαρφινα.

Επίσης σημαντικό για την περιοχή μας γενικότερα είναι ότι θα έχει πρόσβαση η πυροσβεστική, το Δασαρχείο και η θηροφυλακή.

Για όλα αυτά και κυρίως για την εξυπηρέτηση των αγροτών και των κτηνοτρόφων οι οποίοι αναγκάζονται να μεταφέρουν τα σχετικά διανύοντας αποστάσεις χιλιομέτρων!!!!

Ευχαριστούμε όλους όσους συνέβαλαν για την διάνοιξη του δρόμου και με το αίτημα και την παράκληση να συνεχιστεί η διάνοιξη προς Άνω και κάτω Ποτά -Σκαρφινα-Αγριπιδιά και Άγιο Νικόλαο.

*Επισημαίνουμε επίσης για καλύτερη διάνοιξη που οδηγεί στα “ΚΑΤΣΑΝΤΩΝΕΙΑ”

Με εκτίμηση το Δ.Σ του Συλλόγου μας».