Χρόνος Προετοιμασίας: Προηγούμενη μέρα | Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα και 25’ | Μερίδες: 2-3

Υλικά

250 γρ ξερά φασόλια

15 ml. ελαιόλαδο

30 γρ. βούτυρο

1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδου ψιλοκομμένες

1 σέλερι λεπτοκομμένο

1 καρότο λεπτοκομμένο

αλάτι κατά βούληση

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι κατά βούληση

100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

Μουλιάζουμε αποβραδίς 250 γρ ξερά φασόλια και την επομένη τα βράζουμε σε ανάλατο νερό από μισή μέχρι μία ώρα μέχρι να μαλακώσουν, τα σουρώνουμε και τα αφήνουμε στην άκρη. Καθαρίζουμε και ψιλοκόβουμε ένα κρεμμύδι, δύο σκελίδες σκόρδο, ένα κομμάτι σέλερι και ένα καρότο. Σε ένα τηγάνι ρίχνουμε 1 κ.τ.σ ελαιόλαδο και το βούτυρο και μόλις ζεσταθεί προσθέτουμε τα λαχανικά και τα σοτάρουμε ανακατεύοντας συνεχώς για περίπου 10  λεπτά. Μόλις μαλακώσουν προσθέτουμε και τα φασόλια, λίγο ζωμό λαχανικών και 300 γρ κοφτό μακαρονάκι ή άλλο μικρό ζυμαρικό αφού το βράσουμε σύμφωνα με τις οδηγίες της συσκευασίας ώστε να είναι al dente. Σερβίρουμε με φρεσκοτριμμένη παρμεζάνα.

TIP. Στη συνταγή μπορούν να προστεθούν στην τελική σύνθεση και αλλαντικά της αρεσκείας, λουκάνικο, σπεκ, μπέικον, πανσέτα, σύγκλινο, αφού πρώτα σοταριστούν σε τηγάνι, ανάλογα με τον απαιτούμενο χρόνο τους.

Πηγή: www.bostanistas.gr