Στην Κρήτη, στη Ζάκυνθο, στην Κερκίνη και στο Ζαγόρι, τέσσερα από τα ομορφότερα μέρη της Ελλάδας, καλεί η Μη Κυβερνητική Οργάνωση WWF Ελλάς όσους ενδιαφέρονται να συνδυάσουν, το φετινό καλοκαίρι, φθηνές θερινές διακοπές με εργασία για την προστασία των βιότοπων, στο πλαίσιο των θερινών εθελοντικών της προγραμμάτων για το 2011.
Η ημέρα ξεκινάει με πρωινή εργασία 3-4 ωρών, τα απογεύματα θα πραγματοποιούνται συζητήσεις, εκδρομές και περιηγήσεις ενώ προβλέπεται και συμμετοχή στα τοπικά πολιτιστικά δρώμενα.
Η συντονίστρια Συλλογικών Δράσεων και Εθελοντών WWF, Τζένη Λαζάρου, αναφέρει στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ότι «τα θερινά εθελοντικά προγράμματα ξεκίνησαν το 1995. Έχουμε βρεθεί σε πάνω από 30 περιοχές και έχουν συμμετάσχει εκατοντάδες άνθρωποι. Τα τελευταία χρόνια έχουμε όλο και περισσότερες συμμετοχές, και από μεγαλύτερες ηλικίες, όπως 55 χρόνων και πάνω».
Προσθέτει ακόμη ότι «το πρόγραμμα προσφέρει έναν εναλλακτικό τρόπο τουρισμού. Οι εθελοντές δεν είναι ο κλασσικός τουρίστας, αλλά ζυμώνονται με την τοπική κοινωνία, γνωρίζουν τον τρόπο ζωής των ανθρώπων εκεί, έρχονται σε επαφή με τη φύση και σημαντικές οικολογικές περιοχές. Επίσης μαθαίνουν να ζουν με λίγα πράγματα, απλά και λιτά, αναπτύσσουν γνωριμίες και φιλίες. Για τους ανθρώπους των αστικών κέντρων είναι μία ευκαιρία να “αδειάσει το μυαλό τους”. Παράλληλα, ενισχύεται η βιώσιμη ανάπτυξη για την τοπική κοινωνία. Πολύ σημαντικό για εμάς είναι ότι οι εθελοντές βλέπουν από κοντά το έργο του WWF, τις δράσεις μας και πώς διαχειριζόμαστε τα χρήματά μας και έτσι γίνονται οι καλύτεροι πρεσβευτές μας».
Το κόστος συμμετοχής ανέρχεται στα 105 ευρώ (80 ευρώ για τους υποστηρικτές της WWF) και καλύπτει διαμονή, διατροφή, ιδιωτική ασφάλιση, καθώς και ξεναγήσεις. Το πρόγραμμα στη Βωβούσα θα είναι μικρότερης διάρκειας, μία εβδομάδα, και το κόστος θα είναι 50 ευρώ. Κάθε ομάδα θα αντικαθίσταται ανά εβδομάδα, οπότε θα συγκροτηθούν τέσσερις ομάδες.
Δηλώσεις συμμετοχής μπορούν να δηλώνουν οι ενδιαφερόμενοι έως την Κυριακή, 26 Ιουνίου στη WWF Ελλάς, στο τηλέφωνο 210-3314893. (Πηγή: AΠΕ – ΜΠΕ)