Χρόνος προετοιμασίας: 5’ | Χρόνος ψησίματος: 20’ | Μερίδες: 4

Υλικά

500 γρ. ζυμαρικά φιογκάκαι

10 μαύρες ελιές

6 φιλέτα αντζούγιας

1 πράσινη πιπεριά

1 κρεμμύδι

1 κγ τοματοπελτέ

3-4 κλωναράκια μαϊντανό

2 κλωναράκια μάραθο φρέσκο

Ελαιόλαδο

Αλάτι, πιπέρι

250 gr. γιαούρτι στραγγιστό

1 σκελίδα σκόρδο

Κόκκινο πιπέρι

2 αγγουράκια τουρσί

Εκτέλεση

Βράζουμε της φαρφάλες (φιογκάκια) al dente και τις κρατάμε ζεστές. Κρατάμε ένα φλυτζάνι από το νερό που βράσαμε τα ζυμαρικά. Στο multi πολτοποιούμε τις αντζούγιες και τις ελιές, από τις οποίες έχουμε αφαιρέσει τα κουκούτσια. Ψιλοκόβουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά. Σε ένα βαθύ τηγάνι σοτάρουμε το κρεμμύδι με ελαιόλαδο. Προσθέτουμε την πιπεριά και τον πολτό αντζούγιας-ελιάς. Σοτάρουμε 1′ λεπτό, προσθέτουμε τον πελτέ και το υγρό από τα ζυμαρικά. Βράζουμε σε χαμηλή φωτιά και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι. Λίγο πριν δέσει η σάλτσα προσθέτουμε τον μαϊντανό, τον μάραθο και τις φαρφάλες. Ανακατεύουμε ελαφρά. Ανακατεύουμε το γιαούρτι με το σκόρδο, το οποίο πολτοποιούμε, αφού αφαιρέσουμε το πράσινο φύτρο. Προσθέτουμε σε κάθε πιάτο μία κουταλιά από το γιαούρτι, μερικές φέτες από αγγουράκια τουρσί και κόκκινο πιπέρι.

Πηγή: www.funkycook.gr