Χρόνος προετοιμασίας: 30’ |Χρόνος μαγειρέματος: 1 ώρα & 25’ | Μερίδες: 3- 5

Υλικά

6 πατάτες μεγάλες

Για την γέμιση του κιμά

400 γρ κιμά μοσχαρίσιο

100 gr άσπρα μανιτάρια σε λεπτές φέτες

10 φέτες μπέικον καπνιστό

1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο

1/2 ποτ του κρασιού ελαιόλαδο

1/2 ποτ του κρασιού κρασί

2 κουταλιές σούπας μαϊντανό

3 κουταλιές της σούπας κρέμα γάλακτος

Αλάτι και πιπέρι

Για τη σάλτσα μανιταριών

1 κεσεδάκι μανιτάρια λευκά κομμένα σε φετούλες

1 κρεμμύδι μεγάλο ψιλοκομμένο

2 σκελίδες σκόρδο λιωμένο

1 κουταλιά της σούπας βούτυρο φρέσκο

1,5 φλιτζάνι του τσαγιού κρέμα γάλακτος

3 κουταλιές της σούπας ψιλοκομμένο μαϊντανό ,αλάτι και πιπέρι.

Εκτέλεση

Πλένετε πολύ καλά τις πατάτες χωρίς να τις ξεφλουδίζετε τις τυλίγεται μία-μία στο αλουμινόχαρτο και τις ψήνετε στο φούρνο μέχρι να μαλακώσουν καλά, στη συνέχεια τις αφήνετε να κρυώσουν λίγο, κόβετε ένα καπάκι με προσοχή από πάνω και αφαιρείτε την γέμιση της με ένα μικρό κουταλάκι. Ζεσταίνετε το λάδι και σοτάρετε το κρεμμύδι τα μανιτάρια και το μπέικον στην συνέχεια βάζετε και τον κιμά να σοταριστούν όλα μαζί καλά, προσθέτετε το αλάτι το πιπέρι και το μαϊντανό, σβήνετε με το κρασί και σοτάρετε για λίγο ακόμα , αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε την κρέμα γάλακτος, ανακατεύετε καλά το μείγμα και γεμίζετε τις πατάτες με αυτό. Σκεπάστε με τα καπάκια τους ναι ψήστε σε βουτυρωμένο ταψί στους 220 βαθμούς μέχρι να γίνουν οι πατάτες και να ροδίσουν καλά.

Για τη σάλτσα μανιταριών. Σοτάρετε στο βούτυρο το σκόρδο το κρεμμύδι και τα μανιτάρια μέχρι να μαραθούν καλά, τα αφήνετε να βράσουν για περίπου 6 με 7 λεπτά ανακατεύοντας συνεχώς προσθέτετε την κρέμα γάλακτος και συνεχίζετε το βράσιμο μέχρι να πήξει , Αποσύρετε αλατοπιπερώνετε και προσθέτετε τον μαϊντανό, Σερβίρουμε τις πατάτες με τη σάλτσα μανιταριών.