Σε μουσική και ενορχήστρωση του Ευρυτάνα ιατρού και μουσικού Γιάννη Τσιαντή, με την φωνή της Ιουλίας Καραπατάκη και σε στίχους του Τάσου Κακλαμάνη, κυκλοφορεί το νέο μας τραγούδι με τίτλο ” Χάραμα Καισαριανής”. Το τραγούδι ανήκει στο CD που θα περιλαμβάνεται στο υπό έκδοση ομώνυμο βιβλίο που αναμένεται να κυκλοφορήσει τον ερχόμενο Δεκέμβριο από τις εκδόσεις Μετρονόμος.

Λίγα λόγια για το βιβλίο

Χρονικό της κατοχικής Αθήνας και κυρίως της Καισαριανής, μέσα από ορόσημες αλλά και παραμερισμένες σελίδες της ιστορίας, όπως ζυμώθηκαν και χαράχτηκαν στα προσφυγικά, στις μάχες των γειτονιών, στις ταβέρνες, στα εκτελεστικά αποσπάσματα και στα φρικτά μπουντρούμια της Κομανταντούρ. 

Ένα θυμίαμα από αίμα και μελάνη μιας εποχής σκληρής επιβίωσης και θυσιαστικής αντίστασης με άσημους, γνωστούς και μυθοπλαστικούς πρωταγωνιστές που διατήρησαν σαν ιερό κειμήλιο τον κυτταρικό μας πολιτισμό… την Ελευθερία, την Αλληλεγγύη, το Γλέντι και το Σεβντά!

Κυριακή του Θωμά 27 Απριλίου του 1941 εισβάλουν οι Γερμανοί στην Αθήνα… 

Η Γαβριέλα των Εξαρχείων ξυπνά πλημμυρισμένη στα αίματα από το κουφάρι του ονειρικού τσολιά που γκρεμοτσακίστηκε από το Βράχο… Στο καφενείο των Αμπελοκήπων υπογράφεται η παράδοση της πόλης… Αυτοκτονεί η Πηνελόπη Δέλτα… Η Δασκάλα της Καισαριανής γράφει στον τοίχο το πρώτο αντιστασιακό σύνθημα…Ο Νικολάκης παίρνει το ξύλινο σπαθί και τραβάει για το μεγάλο ρεσάλτο… Παραδίδουν την Ακροναυπλία στους κατακτητές… Η Άννα χαράζει το όνομα της και ένα ακιδογράφημα στα μπουντρούμια της Κοραής 4… Σπονδυλωτή και κυκλική αφήγηση που γεφυρώνει την αρχή και το τέλος, όπως ακριβώς και ο κύκλος της ίδιας μας της Ζωής!

Από το CD κυκλοφορούν ήδη τα τραγούδια ‘‘ Άφιλτρα Sante’’ με ερμηνεύτρια την  Ιουλία Καραπατάκη και ‘‘Ο τοίχος ” με ερμηνεύτρια την Ελένη Δήμου.