Χρόνος Προετοιμασίας: 8’ | Χρόνος Ψησίματος: 15’ | Μερίδες: 8 – 10

Υλικά

450γρ Σιμιγδάλι χοντρό

350ml Σπορέλαιο

1 κουτ γλυκού Κανέλα (Σκόνη)

80γρ Σταφίδες μαύρες

2 (τριμμένα) Μήλα

ΓΙΑ ΤΟ ΣΙΡΟΠΙ

300γρ Μέλι

600ml Νερό

2 Κανέλα ξυλάκι

Εκτέλεση

Βάζουμε τo μέλι με το νερό τα ξυλάκια κανέλας σε μέτρια φωτιά & ανακατεύουμε να λιώσει το μέλι, βράζουμε για 5 λεπτά. Σε βαθιά κατσαρόλα σωτάρουμε το σιμιγδάλι με σπορέλαιο σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι να πάρουν σκούρο ξανθό χρώμα. Τότε προσθέτουμε το τριμμένο μήλο, τις σταφίδες, την σκόνη κανέλας και ανακατεύουμε ξανά. Αποσύρουμε από τη φωτιά να σταματήσει ο βρασμός καλά για μερικά λεπτά και με πολύ προσοχή με κουτάλα ρίχνουμε σιγά σιγά το σιρόπι μέσα στο μείγμα. Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα με το χαλβά στην εστία και αφήνουμε σε χαμηλή φωτιά να βράσει ωσότου να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.  Τον αδειάζουμε στη φόρμα όσο είναι ακόμη ζεστός, τον πιέζουμε να μην έχει κενά και τον αφήνουμε να κρυώσει και να σφίξει. Αφού κρυώσει καλά ξεφορμάρουμε σε πιατέλα πασπαλίζουμε με μπόλικη κανέλα!

Πηγή: www.petrosmaounatzis.com