Προετοιμασία: 10’ | Ψήσιμο: 45’| Μερίδες: 8-10

Βαθμός Δυσκολίας: **

Υλικά

3 φλυτζάνια σιμιγδάλι χοντρό

1 φλυτζάνι αμύγδαλα χοντροαλεσμένα ή καρύδια

1 κουταλάκι κανέλλα

1 Βανίλια

2 κουταλάκια μπέικιν πάουτερ

4 αυγά

1 φλυτζάνι ζάχαρη

1 φλυτζάνι σπορέλαιο

1 φλυτζάνι γάλα

Λίγο κονιάκ

Για το σιρόπι

1 1/2 φλυτζάνια ζάχαρη

2 1/2 φλυτζάνια νερό

1 ξυλάκι κανέλα

Εκτέλεση

Ξεκινάμε με το σιρόπι και το αφήνουμε στην φωτιά για 8′ το αποσύρουμε και το αφήνουμε να κρυώσει. Σε ένα μπολ βάζουμε το σιμιγδάλι , κανέλα, αμύγδαλα , μπέικιν πάουτερ και ανακατεύουμε. Στο μίξερ χτυπάμε τα αυγά πολύ καλά προσθέτουμε την ζάχαρη το σπορέλαιο και το μισό μείγμα από το σιμιγδάλι προσθέτουμε το γάλα , κονιάκ και το υπόλοιπο σιμιγδάλι το βάζουμε σε αλάδωτο pyrex και το ψήνουμε στους 170′. Το βγάζουμε από το φούρνο και το κόβουμε αμέσως ζεστό βάζουμε κουταλιές κουταλιές κρύο σιρόπι πρώτα στις άκριες και μετά στη μέσο και τέλος πασπαλίζουμε με αμυγδαλόψιχα.

*Η Συνταγή είναι από κ. Αντριάνα Αντωνίου– “Μαγειρικές Ανησυχίες’’.