Μια μοναδική εκπαιδευτική δράση είχαν την ευκαιρία να ζήσουν όσοι βρέθηκαν στο Κέντρο Ιστορίας και Πολιτισμού Ευρυτανίας το πρωινό της Κυριακής 6 Μαρτίου. Το πέταγμα του χαρταετού είναι μια όμορφη εμπειρία για όλους τους ανθρώπους, τις οικογένειες και κυρίως τα παιδιά και μια από τις παραδόσεις της Καθαρής Δευτέρας.

Χειροποίητοι χαρταετοί με φανταχτερά χρώματα σχεδιάστηκαν και κατασκευάστηκαν απ΄ την αρχή στο εργαστήρι του ΚΙΠΕ. Οικογένειες από Καρπενήσι, Θεσσαλονίκη, Αθήνα, Λαμία βίωσαν δωρεάν μια ξεχωριστή εμπειρία που χαράχτηκε στη μνήμη τους ακόμα πιο έντονα φτιάχνοντας το δικό τους χαρταετό.

Μια μοναδική στιγμή δημιουργίας για μικρούς και μεγάλους που γνώρισαν την τέχνη κατασκευής χαρταετού για να συνεχίσουν αυτή την παράδοση και να την διαδώσουν στις επόμενες γενιές. Εκτός από τους μοναδικούς χαρταετούς που κατασκευάστηκαν και ετοιμάστηκαν για να τιμήσουν το έθιμο της επομένης, παράλληλα, οι συμμετέχοντες γνώρισαν την ιστορία του χαρταετού και τους μεγάλους Έλληνες ζωγράφους που εμπνεύστηκαν και αποτύπωσαν στα έργα τους το πέταγμα του χαρταετού.