Χρηματοδότηση προσβάσεων για ΑΜΕΑ σε 4 παραλίες του Δήμου Θηβαίων

1226

Σύμφωνα με το Υπουργείο έρχονται εγκαταστάσεις ΑΜΕΑ στις παραλίες Αλυκής, Λιβαδόστρας, Αγίου Βασιλείου και Αγίου Νικολάου

Η Ειδική Γραμματέας ΕΤΠΑ & ΤΣ του Υπουργείου Οικονομίας και Ανάπτυξης, Ευγενία Φωτονιάτα υπέγραψε χρηματοδότηση ύψους 217.000,00€ προς τον Δήμο Θηβαίων στο πλαίσιο της πρόσκλησης «Δημιουργία Προσβάσιμων Ολοκληρωμένων Τουριστικών Προορισμών» του Επιχειρησιακού Προγράμματος «Ανταγωνιστικότητα, Επιχειρηματικότητα, Καινοτομία 2014-2020»

Στο πλαίσιο του έργου θα χρηματοδοτηθεί η προμήθεια και εγκατάσταση του συνόλου του αναγκαίου εξοπλισμού, προκειμένου τέσσερις  παραλίες του Δήμου Θηβαίων να καταστούν προσβάσιμες από άτομα ΑΜΕΑ. Ειδικότερα οι παραλίες στις οποίες θα τοποθετηθεί ο κατάλληλος εξοπλισμός είναι: Παραλία Αγίου Βασιλείου της Δ.Ε. Πλαταιών, Παραλία Λιβαδόστρας της Δ.Ε. Πλαταιών, Παραλία Αλυκής της Δ.Ε. Θίσβης, και  Παραλία Αγ. Νικολάου της Δ.Ε. Θίσβης.

Οι κατασκευές – υποδομές που χρηματοδοτούνται και θα τοποθετηθούν σε κάθε παραλία είναι:

  • Λυόμενος, ξύλινος αρθρωτός διάδρομος παραλίας για ΑΜΕΑ, μέσω του οποίου θα εξασφαλίζεται, η δυνατότητα αυτόνομης πρόσβασης από τον εκάστοτε χώρο στάθμευσης προς τις υποδομές των παραλιών.
  • Συναρμολογούμενη βοηθητική διάταξη για την αυτόνομη πρόσβαση εμποδιζόμενων ατόμων στη θάλασσα.
  • Φορητή, μη – μόνιμη χημική τουαλέτα προδιαγραφών για ΑΜΕΑ
  • Ξύλινο, λυόμενο αποδυτήριο προδιαγραφών για ΑΜΕΑ
  • Πληροφοριακές Πινακίδες