Απαξίωση των ΜΜΕ της Ευρυτανίας από το Δήμο Καρπενησίου

Για 3η φορά στα σχεδόν πέντε χρόνια έκδοσης του Ευρυτανικού Παλμού υπό νέα έκδοση, ο Δήμος Καρπενησίου και η ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ, με τον τρόπο που επέλεξαν να επικοινωνήσουν τις φετινές Γιορτές Δάσους, απαξίωσαν τα τοπικά ΜΜΕ.

Ο Ευρυτανικός Παλμός σεβόμενος τις αρχές της δημοσιογραφικής δεοντολογίας και της προσπάθειας που καταβάλει κάθε βδομάδα για έγκυρη και έγκαιρη ενημέρωση, δεν θα παραχωρήσει και αυτή τη φορά χορηγία επικοινωνίας στις καλοκαιρινές γιορτές. Τονίζουμε για μια ακόμα φορά ότι ο πολιτισμός και οι πολιτιστικές εκδηλώσεις είναι κοινωνικό αγαθό και ανήκει σε όλους τους πολίτες και τους δημότες ενός δήμου. ‘Ελιτίστικες΄ επιλογές στο επικοινωνιακό κομμάτι, επιλέγοντας ένα μόνο μέσο για την δημοσίευσή τους, ενώ παράλληλα ζητείται η χορηγία επικοινωνίας από το σύνολο των μέσων, εκτός από ανούσια, προσβλητική και προκλητική, θίγει άμεσα τους ίδιους τους δημότες. Ο αμοιβαίος σεβασμός είναι αναγκαίος, τόσο όσο και η εκτίμηση της εργασίας των συναδέλφων και παρόλο που ο τόπος μας είναι μικρός, θα πρέπει να τηρούνται από όλες τις πλευρές.

Εύκολα κανείς μπορεί να καταλάβει ότι όταν επιλέγονται μέσα για να επικοινωνήσουν μια εκδήλωση, δεν είναι ούτε λογικό, αλλά ούτε και δίκαιο, ένα από αυτά να προηγείται και τα υπόλοιπα για να τους ‘‘ρίξουν στάχτη στα μάτια’’ απλά να χρησιμοποιούνται ως χορηγοί αναφορικά, χωρίς ουσιαστική συμμετοχή. Θεωρούμε ότι το γεγονός ότι ο Δήμος Καρπενησίου δεν τηρεί τις διαδικασίες και ούτε καν τα προσχήματα, ακόμα και για ένα τόσο μη πολύπλοκο και κρίσιμο ζήτημα, όπως αυτό της επικοινωνίας, δίνει το στίγμα για το πως πιθανά διαχειρίζεται τα μείζονα ζητήματα.

 Σε κάθε περίπτωση, όπως έχουμε γράψει και στο παρελθόν, ουδέν κακό, αμιγές καλού, συνεπώς και φέτος θα έχουμε την ευκαιρία να παρακολουθήσουμε τις προγραμματισμένες εκδηλώσεις με ‘μάτι’ δημοσιογραφικό και όχι διαφημιστικό, που πολλές φορές δεν ταυτίζονται. Φαίνεται επίσης, και κατ’ επανάληψη, ότι η προσπάθεια που εδώ και περίπου πέντε χρόνια κάνουμε μέσα από τις σελίδες του Ευρυτανικού Παλμού, προσπάθεια νέων ανθρώπων, χωρίς πολιτικές και οικονομικές πλάτες, σκιερές βοήθειες και συμφωνίες, αφήνει αδιάφορη την ηγεσία του Δήμου Καρπενησίου. Ο Ευρυτανικός Παλμός συνεχίζει απρόσκοπτα το έργο του και πάνω απ΄ όλα με σεβασμό στους αναγνώστες του.