Χρόνος προετοιμασίας: 1 ώρα και 20’ | Χρόνος ψησίματος: 15’ – 20’| Μερίδες: 16

Υλικά

400 γρ. χλιαρό γάλα

150 γρ. βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένο

80 γρ. ζάχαρη

2 φακελάκια ξερή μαγιά  ή 60 γρ. νωπή μαγιά

2 αυγά

800 γρ αλεύρι για όλες τις χρήσεις

2 κουτ. γλυκού αλάτι

Εκτέλεση

Βάζουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι και το αλάτι και τα αφήνουμε για 10 λεπτά, μέχρι το μείγμα να αρχίσει να αφρίζει. Μετά προσθέτουμε στο μείγμα το αλεύρι και το αλάτι. Ζυμώνουμε το ζυμαράκι μας πολύ καλά για 5 λεπτά. Ίσως να κολλάει λίγο, αλλά δεν πειράζει. Αφήνουμε 1 ώρα να διπλασιαστεί η ζύμη μας και ύστερα με λαδωμένα χέρια φτιάχνουμε μπαλάκια των 100 γρ περίπου. Τα βάζουμε σε αντικολλητικό χαρτί στο ταψί μας, όχι πολύ κοντά μεταξύ τους, για να μην μας κολλήσουν. Τα αφήνουμε σκεπασμένα με μια πετσετούλα, για 30 λεπτά να φουσκώσουν σε ζεστό περιβάλλον. Από επάνω βάζουμε 1 κρόκο αυγού με ελάχιστο νεράκι. Ψήνουμε στους 180 βαθμούς στις αντιστάσεις, για 15 με 20 λεπτά, μέχρι να ροδοκοκκινίσουν. Μπορείτε να τα κάνατε και να τα απολαύσετε, ακόμα και να τα βάλετε στην κατάψυξη μόλις κρυώσουν, έτσι θα έχετε, όποια στιγμή τα χρειαστείτε.