Γυναίκες εκπρόσωποι των Συλλόγων Γυναικών απ΄ όλη την Ελλάδα συναντήθηκαν το προηγούμενο Σαββατοκύριακο στα Φάρσαλα της Θεσσαλίας στην 1η Πανελλαδική Συνάντηση Συλλόγων Γυναικών, με στόχο να χαράξουν από κοινού στόχους και να επικοινωνήσουν μια νέα εποχή εξωστρέφειας σε μια εποχή που ‘ανήκει’ πια και στις γυναίκες. Πολιτισμός, προβληματισμοί, ανάγκες των τοπικών κοινωνιών, αλλά και των ίδιων των γυναικών, βρέθηκαν στο επίκεντρο της Συνάντησης, που πραγματοποιήθηκε στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων, την Κυριακή 20 Μαρτίου 2022. Προηγήθηκε την προηγούμενη μέρα το καλωσόρισμα των συλλόγων από τις οικοδέσποινες των Φαρσάλων, που με συγκινητικό τρόπο υποδέχτηκαν τις γυναίκες απ’ όλη τη χώρα. Ως οικοδέσποινες οι γυναίκες του Συλλόγου “Μελίνα”, ξενάγησαν τα μέλη των άλλων συλλόγων σε διάφορα μνημεία και πολιτιστικά σημεία της περιοχής των Φαρσάλων, όπως η Παναγία Δεμερλιώτισσα, το Σχολικό Μουσείο των Ενεργών Πολιτών Φαρσάλων στα Βρυσιά, το “Κονάκι Πολυνερίου” τις πηγές του Απιδανού και το άγαλμα του Αχιλλέα και άλλα σημεία στην πόλη και στα χωριά. Παράλληλα γεύτηκαν τοπικά προϊόντα και φυσικά τον ξακουστό Χαλβά Φαρσάλων. Την Κυριακή το πρωί οι σύλλογοι γυναικών, είχαν συνάντηση με τον Δήμαρχο Φαρσάλων κ. Μάκη Εσκίγλου και τον πρόεδρο ΟΠΑΚΠΑ Δ.Φ. κ. Νίκο Γκατζόγια.

Η Συνάντηση πραγματοποιήθηκε με τη συμμετοχή των Δ.Σ. 15 συνολικά συλλόγων πανελλαδικά και φυσικά ένας από τους πιο παλιούς και ενεργούς συλλόγους της χώρας, ο Σύλλογος Γυναικών Ευρυτανίας, εκπροσώπησε τις γυναίκες του τόπου μας. Για τον σκοπό της συνάντησης στα Φάρσαλα ταξίδεψαν η πρόεδρος του συλλόγου κ. Ιουλία Πετροπούλου, η αντιπρόεδρος κ. Στεφανία Κοκοτίνη και η ταμίας κ. Μαρία Τριανταφύλλου. Οι σύλλογοι που συμμετείχαν ήταν οι: Λέλα Ιατρίδη Σολυγείας, Φενεού, Μουλκίου, Σουλίου Σικιωνίας, Ηπείρου Ν.Κορινθίας, Οι Μονεμβασιώτισσες, Πολυγύρου, Αρναίας, Καλυβών, Σημάντρων, Δομοκού, Καστοριάς, Νέας Βύσσας Ν.Έβρου και φυσικά οι οικοδέσποινες ο Σύλλογος Γυναικών Ευυδρίου ‘Μελίνα’.

Οι γυναίκες εκπρόσωποι των συλλόγων αντάλλαξαν γόνιμες ιδέες και συναποφάσισαν την από κοινού διοργάνωση των ‘Πολιτιστικών Γεφυρωμάτων’, δημιουργώντας ένα κοινό βηματισμό δράσεων και εκδηλώσεων σε διαφορετικές περιοχές, ανά τακτά χρονικά διαστήματα με τη συνεργασία των τοπικών φορέων για την ανάδειξη του πολιτισμού και της κουλτούρας κάθε τόπου. Στη συνάντηση στο Πολιτιστικό Κέντρο Φαρσάλων τέθηκαν οι βάσεις για την μελλοντική συνεργασία και κοινές κινήσεις και αποφασίστηκε η πρώτη εκδήλωση να γίνει στο Σοφικό Κορινθίας, από τον Σύλλογο Γυναικών Σολυγείας “Λέλα Ιατρίδη” τον επόμενο Σεπτέμβριο.