Χθες το βράδυ 11.29 μ.μ. η Αντιπεριφέρεια Ευρυτανίας Στερεάς Ελλάδας απέστειλε την πρώτη επίσημη ενημέρωση για την κοινή σύσκεψη Βουλευτή, Αντιπεριφερειάρχη και Δημάρχων του νομού, σε σχέση με τη μεταφορά και εγκατάσταση μεταναστών στην πόλη του Καρπενησίου. Ακολούθησε στις 12.27 π.μ. επιστολή απεσταλμένη από τον Βουλευτή κ. Κοντογεώργο και συνυπογεγραμμένη από τους Δημάρχους Καρπενησίου κ. Σουλιώτη και Αγράφων κ. Καρδαμπίκη, προς τον Πρωθυπουργό κ. Μητσοτάκη και τους αρμόδιου υπουργούς της κυβέρνησης.

Το πρωί της ίδιας μέρας είχαν διαρρεύσει στο τοπικά ΜΜΕ (και φυσικά και στον ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟ ΠΑΛΜΟ) πληροφορίες για την έλευση των μεταναστών και ακολούθησε η αντίδραση ομάδας κατοίκων του Καρπενησίου ενάντια στην έλευση τους.

Οι τοπικοί άρχοντες αιφνιδιάστηκαν πραγματικά με την είδηση;

Την έμαθαν μέσα από την δημοσιογραφική έρευνα ή μήπως γνώριζαν ακριβώς τι είχε συμφωνηθεί και από πότε;

Ποιοι λοιπόν γνώριζαν και πώς ‘σκηνοθετήθηκε’ ο ‘αιφνιδιασμός’ τους;

Πώς στήθηκε ο μηχανισμός να βγουν πρώτα οι πολίτες μπροστά και ποιος ο ρόλος της αστυνομίας;

Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ αποκαλύπτει το ιστορικό, το παρασκήνιο, με ημερομηνίες και συνομιλίες και δίνει όλο το αποκαλυπτικό ρεπορτάζ στο επόμενο φύλλο του, την Τετάρτη 29/4/2020.

Έως τότε…

Ο ΕΥΡΥΤΑΝΙΚΟΣ ΠΑΛΜΟΣ συνεχίζει αδιάκοπα να κάνει ελεύθερο και ενδελεχές ρεπορτάζ ακολουθώντας πάντα τις ίδιες αρχές, ανεπηρέαστος από πιέσεις, τρολς και την συντονισμένη προσπάθεια να κατασκευαστούν  ‘σωτήρες’ της τοπικής κοινωνίας που τη διοικούν.