3 Δεκεμβρίου: Παγκόσμια ημέρα ΑμεΑ

1307

Η 3η Δεκεμβρίου έχει καθιερωθεί από τον ΟΗΕ ως η Παγκόσμια Ημέρα Ατόμων με Αναπηρία. Είναι μια ημέρα ευαισθητοποίησης για τα δικαιώματα και τις δυνατότητες των ατόμων με αναπηρία. Είναι μια μέρα που υπογραμμίζει την αναγκαιότητα διασφάλισης της ισότιμης πρόσβασης όλων των μαθητών στην εκπαίδευση, καλλιέργεια του σεβασμού και καταπολέμηση κάθε μορφής διακρίσεων και αποκλεισμών.

Στο πλαίσιο της συγκεκριμένης μέρας, ο Σύλλογος Γονέων, Κηδεμόνων Ατόμων με Αναπηρίες ΠΕ Ευρυτανίας για 5η συνεχή χρονιά με σύνθημα ‘‘Ενημερώνομαι, ευαισθητοποιούμαι, αλλάζω, διεκδικώ’’ πραγματοποίησε δράσεις και εκδηλώσεις σε όλον τον νομό. Το πρόγραμμα ευαισθητοποίησης και ενημέρωσης έλαβε χώρα στο Καρπενήσι και το Ραπτόπουλο.

Αναλυτικά: Τετάρτη 29 Νοεμβρίου 2023 | 5η Γιορτή Διαφορετικότητας

Στο κλειστό γήπεδο του Δήμου Καρπενησίου, διαβάστηκε παραμύθι με θέμα τη διαφορετικότητα και έγινε συζήτηση με τα παιδιά. Στη συνέχεια ο κλόουν Περλίτο απασχόλησε τα παιδιά με μαγικά τρίκ, παιχνίδια και διαγωνισμούς προσαρμοσμένα στο θέμα της ημέρας. Η κλόουν Σκανδαλίτσα έκανε face painting, σόου με γιγάντιες σαπουνόφουσκες και τρελό χορό. Μαζί με την Minnie Mouse και τη Νεραιδούλα έκαναν χειροτεχνίες, ζωγραφική και όλοι πήραν δωράκι μπαλονοκατασκευές.

Πέμπτη 30 Νοεμβρίου 2023 | Μιλάμε για την αναπηρία στο Γυμνάσιο-Λύκειο Ραπτοπούλου

Σε συνδιοργάνωση με την Περιφερειακή Ομοσπονδία Στερεάς Ελλάδας ΑμεΑ και το ΚΕΔΑΣΥ Ευρυτανίας, πραγματοποιήθηκε ενημερωτική εκδήλωση, με ομιλητές τους: Μαρκοστάμος Παναγιώτης Πρόεδρος Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδας Α.με Α., Αντιγόνη Λυκοκάπη Κοινωνική Λειτουργός –Κοινωνιολόγος Προισταμένη ΚΕΔΑΣΥ Ευρυτανίας, Αναστασία Κριπάση-Μπάρκα Πρόεδρος Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων Α.μεΑ.Π.Ε Ευρυτανίας.

Παρασκευή 1 Δεκεμβρίου 2023 | Πορεία Ευαισθητοποίησης για ΑμεΑ

Έγινε πορεία με αφετηρία το υποκατάστημα ΔΕΗ Καρπενησίου και τερματισμό την Πλατεία Καρπενησίου. Στην πορεία παρέστη και ο Πρόεδρος της Περιφερειακής Ομοσπονδίας Στερεά Ελλάδας ΑΜΕΑ κ. Μαρκοστάμος Παναγιώτης.

Κυριακή 3 Δεκεμβρίου 2023 | Θεατρική παράσταση Στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου και ώρα 18.00 η θεατρική παράσταση ‘‘ΤΟ ΤΣΙΠΟΥΡΑΚΙ’’.

Η συνδιοργάνωση είναι του Πολιτιστικού Συλλόγου Καρπενησίου, από το θεατρικό εργαστήρι με υπεύθυνη την κα Γεωργία Φουντουλάκη και το τμήμα μουσικοκινητικής με υπεύθυνη την κα Κατερίνα Μανουσοπούλου. Η πλοκή έχει στηριχτεί σε κείμενα από τις ιστορίες της Προέδρου του Συλλόγου Γονέων, Κηδεμόνων Α.μεΑ. κας Αναστασίας Κριπάση-Μπάρκα. Είσοδος ελεύθερη.