Πλήθος κρουσμάτων εντοπίστηκαν στο Θεραπευτήριο Χρονίων Παθήσεων με την προηγούμενη εβδομάδα να κλείνει έχοντας καταγράψει16 κρούσματα κορωνοϊού, με το πρώτο κρούσμα να εντοπίζεται την Πέμπτη 17 Φεβρουαρίου 2022.

Αυτή την εβδομάδα τα κρούσματα συνολικά έφτασαν τα τριάντα (30) τα οποία κατανέμονται στο προσωπικό 10 και 20 σε περιθαλπόμενους, αλλά είναι όλοι χωρίς ή με ήπια συμπτώματα. Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Ευρυτανικού Παλμού, ακολουθήθηκε το υγειονομικό πρωτόκολλο και τέσσερις (4) περιθαλπόμενοι διακομίστηκαν στο Γενικό Νοσοκομείο Καρπενησίου για προληπτικούς λόγους, οι δύο εξ αυτών δεν έχουν εμβολιαστεί και έχουν εμφανίσει ήπια συμπτώματα. Αρκετοί έχουν ήδη αρνητικοποιήσει, με τους περισσότερους να είναι πλήρως εμβολιασμένοι πλην πέντε περιθαλπομένων, οι οποίοι δεν εμβολιάζονται με δική τους επιλογή. Όλοι οι νέοι περιθαλπόμενοι, όπως μας ενημέρωσε ο Διοικητής του ΘΧΠ εισέρχονται αφού εμβολιαστούν. Στο ΘΧΠ πραγματοποιούνται ράπιντ τεστ, ώστε να ελέγχεται η κατάσταση. Την Κυριακή πραγματοποιήθηκε έλεγχος με ράπιντ τεστ, καθώς και σήμερα θα διενεργηθεί νέος σύμφωνα με τις οδηγίες της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος, καθότι υπάρχει αρμόδιο τμήμα που χορηγεί τα ράπιντ και δίνει τις κατάλληλες οδηγίες διαχείρισης των κρουσμάτων στους υπαλλήλους και στη διοίκηση. Το διάστημα αυτό πραγματοποιούνται τεστ στις βάρδιες του προσωπικού και δειγματοληπτικά στους περιθαλπόμενους ή και σε όσους έχουν κάποια συμπτώματα είτε κορωνοϊού είτε όχι. 

Τα νέα μέτρα του ΘΧΠ – Η δήλωση του Κλεομένη Λάππα

Ο Διοικητής του Θεραπευτηρίου Χρονίων Παθήσεων Καρπενησίου, Λάππας Κλεομένης, μας δήλωσε ότι «Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο και δεν συντρέχει λόγος ανησυχίας, καθώς έχουμε σταματήσει τη διασπορά. Τηρούμε όλα τα πρωτόκολλα αυστηρά και από την πρώτη μέρα που εντοπίστηκε το πρώτο κρούσμα και πλέον απαγορεύσαμε το επισκεπτήριο. Να τονίσουμε όμως ότι η διασπορά των κρουσμάτων δεν έγινε από εξωτερικό επισκέπτη, καθώς δεχόμασταν άτομα προγραμματισμένα με ραντεβού αραιά, πλήρως εμβολιασμένα και με μοριακό τεστ σύμφωνα με τη διάταξη του Υπουργείο Εργασίας. Εμείς πλέον όμως έχουμε απαγορεύσει το επισκεπτήριο μέχρι νεωτέρας, το δεύτερο μέτρο που πήραμε είναι ο διαχωρισμός σε τομείς αυτών που νοσούν και αυτών που δε νοσούν στα δωμάτια, ενώ το προσωπικό εργάζεται σε δύο ομάδες. Η μία περιθάλπει τους νοσούντες και η άλλη τους μη νοσήσαντες, ενώ έχουμε και μια ομάδα εργαζομένων εκτός υπηρεσίας σε περίπτωση που η κατάσταση χειροτερέψει, που δεν πρόκειται να συμβεί αυτό. Θέλουμε να ευχαριστήσουμε την ΠΕ Ευρυτανίας και την αρμόδια υπηρεσία για την άμεση ανταπόκρισή της».