Χρόνος προετοιμασίας: 20’ | Χρόνος αναμονής: 1 ώρα | Μερίδες: 8

Υλικά

300 γρ αλεσμένα μπισκότα

200 γρ σοκολάτα μαγειρικής

100 ml γάλα

Για την κρέμα

500 ml γάλα

80 γραμμάρια σιμιγδάλι

100 γρ ζάχαρη

200 γρ καρύδα

Για το γλάσο

100 ml γλυκιά κρέμα γάλακτος

100 γραμμάρια σοκολάτας κουβερτούρα

40 γρ βούτυρο

Εκτέλεση

Λιώνουμε τη σοκολάτα και την προσθέτουμε στο αλεσμένο μπισκότο. Ανακατεύουμε μέχρι να ενωθεί το μείγμα. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε. Βάζουμε το μπισκότο στην φόρμα του κέικ και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Πιέστε το με τα χέρια σας για να αποκτήσετε μια επίπεδη επιφάνεια. Βάζουμε μισό λίτρο γάλα, τη ζάχαρη και το σιμιγδάλι στο κατσαρολάκι, ανακατεύουμε και το βάζουμε να βράσει. Ανακατεύουμε κατά διαστήματα για να μην κάψει το γάλα. Ανακατεύουμε μέχρι να πήξει η γέμιση. Βάζουμε την καρύδα στο ψημένο σιμιγδάλι και ανακατεύουμε. Απλώστε τη γέμιση στα μπισκότα. Όταν κρυώσει η γέμιση, περιχύνετε με το γλάσο που φτιάξατε από την κρέμα γάλακτος, μαύρη σοκολάτα και βούτυρο. Αφήστε να κρυώσει εντελώς.

Πηγή: xrysoskoufaki.gr