Ανάμεσα σε ελατοσκέπαστα μονοπάτια με πανοραμική θέα από 4 κορυφές που περνούν οι αθλητές σε Καλιακούδα, Βελούχι, Βαρδούσια, Χελιδόνα, Σαράνταινα, σε ένα από τα 3 καθαρότερα οικοσυστήματα της Ευρώπης, τα κρυστάλλινα νερά του Κρικελλοπόταμου, με παράλληλες εκδηλώσεις και δράσεις για όλες τις ηλικίες, και φέτος το Evrytania Trail Races αναμένεται να κερδίσει τις εντυπώσεις. Για τη φετινή, ανανεωμένη διοργάνωση μας μίλησε ο υπεύθυνος κ. Γιώργος Τσακίρης.

ΕΠ. κ. Τσακίρη αρχικά, θα θέλαμε να μάθουμε σε τι επίπεδο βρίσκεται η φετινή διοργάνωση σε ότι αφορά τις συμμετοχές στους αγώνες ενηλίκων; Υπάρχουν διαφορές στον αγώνα σε σχέση με πέρυσι;

ΓΤ. Υπάρχουν 300 συμμέτοχες στους ενήλικες αθλητές. Σε σχέση με πέρσι που υπήρχαν οι αγώνες 12Κ και 30Κ, φέτος θα υπάρχουν επιπλέον 3 αγώνες 60Κ, 20Κ, 6Κ και το EVRYTANAKI 1Κ & 2Κ.

ΕΠ. Πως προέκυψε φέτος το EVRYTANAKI;

ΓΤ.  Θέλαμε σαν σύλλογος και σαν διοργάνωση να κάνουμε κάτι για τους μικρούς μας φίλους- αθλητές, ώστε να νιώσουν ότι ακολουθούν τα βήματα των γονιών τους στο ορεινό τρέξιμο. Να έρθουν πιο κοντά στη φύση και συνάμα με το θεατρικό εργαστήρι που θα παρακολουθήσουν να έχουν ένα δημιουργικό και χαρούμενο δίωρο. Μ’ αυτό τον τρόπο τους δίνουμε ένα κίνητρο απασχόλησης ώστε τα παιδιά να κάνουν κάτι δημιουργικό όσο οι γονείς τρέχουν, ενώ βλέπουν το ορεινό τρέξιμο ως παιχνίδι και επιζητούν τη συμμετοχή τους σε αυτό.

ΕΠ.  Ποιες είναι οι δράσεις που θα πραγματοποιηθούν παράλληλα με τον αγώνα;

ΓΤ. Σχετικά με τις παράλληλες δράσεις που θα πραγματοποιηθούν αυτές είναι οι κάτωθι: 5η γιορτή μανιταριού, Μανιταροπάστα πάρτυ το Σάββατο το βράδυ στο Κρικελλο. Live μουσική την Κυριακή το βράδυ στη Δομνίστα υπό το φως της πανσελήνου. Μουσική και χορός με πολιτιστικούς συλλόγους τη Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος στο Κρίκελλο. Θεατρικό εργαστήρι στη φύση για τα μικρά παιδιά την Κυριακή το απόγευμα στη Δομνίστα. Πεζοπορία και συλλογή μανιταριών τη Δευτέρα το πρωί. Σεμινάριο μανιταριών και γευσιγνωσίας το Σάββατο το βράδυ στο Κρίκελλο.

ΕΠ. Τι περιμένουμε στα φετινά μανιταρομαγειρέματα;

ΓΤ.  Όσον αφορά τη γαστρονομική εκδήλωση, ένας έμπειρος σεφ ο Φωτης Παρασκευαιδης θα μας μάθει μοναδικές συνταγές και θα μαγειρέψει σε μεγάλα τηγάνια στην πλατεία του Κρίκελλου για αθλητές, επισκέπτες και φίλους των μανιταριών. Επίσης, από ανθρώπους με τεράστια εμπειρία στο χώρο των μανιταριών θα πραγματοποιηθεί σεμινάριο σχετικά με τα είδη των μανιταριών, ποια από αυτά είναι βρώσιμα και πόσο προσεκτικοί πρέπει να είμαστε κατά τη συλλογή τους στο δάσος. Όλες αυτές οι δράσεις του συλλόγου « Ε4 – ΤΟ ΠΑΝΤΑ ΒΡΕΧΕΙ» συνδιοργανώνονται με την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και το Δήμο Καρπενησίου.