
Υλικά
4 μεγάλα κολοκύθια κομμένα στη μέση κατά μήκος
1 κ.σ. ελαιόλαδο
Αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι
1 κ.γ. φύλλα από φρέσκο θυμάρι ή μαϊντανό
2 κ.σ. φρέσκο βούτυρο
350-400 γρ. μεγάλες γαρίδες καθαρισμένες
2 σφιχτές κόκκινες ώριμες τομάτες
3 σκελίδες σκόρδο, ψιλοκομμένες
60 ml. κρέμα γάλακτος
30 γρ. τριμμένη παρμεζάνα
Χυμό από μισό λεμόνι
225 γρ. τριμμένη μοτσαρέλα
Εκτέλεση
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180°C και βουτυρώνουμε ελαφρά ένα pyrex. Αφού κόψουμε τα κολοκύθια στη μέση θα αφαιρέσουμε τη σάρκα με ένα κουταλάκι για να σχηματίσουμε βαρκούλες. Πασπαλίζουμε με λίγο αλάτι και φρεσκοτριμμένο πιπέρι τις βαρκούλες, τις τοποθετείς στο pyrex και πασπαλίζουμε με το ελαιόλαδο. Προσθέτουμε το θυμάρι και φουρνίζουμε για 20΄ ή μέχρι να μαλακώσουν τα κολοκύθια. Βάζουμε ένα μεγάλο τηγάνι πάνω στο μάτι, σε μέτρια φωτιά και λιώνουμε 1 κ.σ. βούτυρο. Μόλις λιώσει προσθέτουμε τις γαρίδες. Αλατοπιπερώνουμε και μαγειρεύουμε για 3΄ μέχρι να δούμε ότι γίνονται αδιαφανείς. Αποσύρουμε από το μάτι και, μόλις κρυώσουν λίγο, τις αδειάζουμε σε ένα ξύλο κοπής για να τις κόψουμε σε μέτριο ζαράκι. Ξαναβάζουμε το τηγάνι στο μάτι με την δεύτερη κ.σ. βούτυρο πάνω σε μέτρια φωτιά και μόλις λιώσει προσθέτουμε τη σάρκα από τα κολοκύθια, τις τομάτες, με το σκόρδο, αλατοπιπερώνουμε και σιγοψήνουμε μέχρι να μαλακώσουν, λίγο παραπάνω από1΄. Προσθέτουμε κρέμα γάλακτος μαζί με την παρμεζάνα και τον χυμό του λεμονιού. Μαγειρεύουμε, ανακατεύοντας κάθε τόσο, για 3΄ μέχρι να δέσει η σάλτσα. Αποσύρουμε το τηγάνι από το μάτι και ρίχνουμε μέσα τις ψιλοκομμένες γαρίδες. Είναι έτοιμες και οι βαρκούλες που θα βγάλουμε από τον φούρνο, χωρίς να τον σβήσουμε, και με ένα κουτάλι μοιράζουμε το μείγμα με τις γαρίδες. Πασπαλίζουμε με την παρμεζάνα και φουρνίζουμε για ακόμα 10΄μέχρι να ροδίσει η παρμεζάνα.
Πηγή: www.delish.com