Καλαμαράκια με λινγκουίνι ολικής & κολοκυθάκια

495
recipe

Υλικά

360 γρ. ζυμαρικά λιγκουίνι

100 ml ελαιόλαδο

3 κολοκυθάκια

500 – 600 γρ. καλαμαράκια μικρά

1-2 σκελίδες σκόρδο

125 ml  λευκό ξηρό κρασί

200 γρ. ντοματίνια

1/3 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος

Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Πλένετε τα καλαμαράκια και τα κόβετε σε ροδέλες περί το 1 εκ. Απλώνετε τα κομμένα καλαμάρια σε διπλή χάρτινη πετσέτα κουζίνας και τα ταμπονάρετε επιμελώς με ένα άλλο κομμάτι χάρτινης πετσέτας, ώστε να μην έχουν νερά. Κόβετε τα κολοκυθάκια πρώτα κατά το μήκος, στα δύο ή στα τρία. Επίσης, κόβετε τα μεγαλύτερα ντοματίνια στη μέση. Ψιλοκόβετε και τον μαϊντανό. Για τη σάλτσα σε βαθύ τηγάνι βάζετε το ελαιόλαδο να ζεσταθεί  σε μέτρια φωτιά και προσθέτετε το σκόρδο. Μόλις αρχίζει να παίρνει χρώμα (σε 1-2 λεπτά), το βγάζετε. Ανεβάζετε τη φωτιά και προσθέτετε τα καλαμαράκια. Σοτάρετε ανακατεύοντας για 1 λεπτό και σβήνετε με το κρασί. Αφήνετε να εξατμιστεί για 2 λεπτά και βάζετε τα κομμένα κολοκυθάκια. Μαγειρεύετε για 5 λεπτά και προσθέτετε τα ντοματίνια, λίγο αλάτι και πιπέρι. Μαγειρεύετε για άλλα 5-7 λεπτά. Παράλληλα, βράζετε σε νερό καλά αλατισμένο (σε αναγραφόμενο στο πακέτο χρόνο των 9 λεπτών). Σουρώνετε και μεταφέρετε τα ζυμαρικά στην καυτή σάλτσα, κρατώντας 1 φλ. από το νερό που έβρασαν. Μαγειρεύετε για 1 λεπτό ακόμη. Προσθέτετε τον μαϊντανό και ανακατεύετε. Αν σας φαίνεται ότι η σάλτσα χρειάζεται έξτρα υγρασία, προσθέτετε λίγο από το νερό του βρασμού των ζυμαρικών, που κρατήσατε. Για το σερβίρισμα  προσθέστε προαιρετικά μερικά κομμένα ντοματίνια και ωμό ελαιόλαδο.

Πηγή: www.pandespani.com