Κρύα ζυμαρικά με καπνιστή πέστροφα

733
syn 3

Υλικά

1 πακέτο φαρφάλες ή κοχυλάκια

2 φλιτζάνια κατίκι ή τσαλαφούτι

1 κουτ. σουπ. άνηθο ψιλοκομμένο

5 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα

2 φιλέτα καπνιστής πέστροφας

2 κουτ. σουπ. κρέμα γάλακτος 0% λιπαρά

2 κουτ. σουπ. ελαιόλαδο

Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Αλάτι

Εκτέλεση

Βράζετε τα ζυμαρικά σε μπόλικο αλατισμένο νερό σύμφωνα με τις οδηγίες του πακέτου. Εν τω μεταξύ, σε ένα μπολ ανακατεύετε το κρεμώδες τυρί με τον άνηθο, το κρεμμυδάκι, την κρέμα γάλακτος, το ελαιόλαδο, το αλάτι το πιπέρι και την πέστροφα. Μόλις τα ζυμαρικά είναι έτοιμα τα σουρώνετε και τα ρίχνετε σε ένα μεγάλο μπολ. Τα αφήνετε να κρυώσουν για πέντε λεπτά και στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το κρεμώδες τυρί και την καπνιστή πέστροφα. Ανακατεύετε πολύ καλά με δυο κουτάλες να πιάσει η σάλτσα πάνω στα ζυμαρικά και τη βάζετε στο ψυγείο για 15 λεπτά. Πασπαλίζετε με άνηθο και σερβίρετε. Μπορείτε αντί για πέστροφα να χρησιμοποιείτε καπνιστό σολομό.

Πηγή: www.mirsini.gr