Κυκλοφόρησαν ξανά τα “Μικροχωρίτικα Γράμματα”

224
mikro xorio overlay

Μόλις κυκλοφόρησε το νέο τεύχος (ν. 105) της περιοδικής έκδοσης για όλο το 2023, της Αδελφότητας Μικροχωριτών που σηματοδοτεί την Γ’ περίοδό του, καθώς μετά από απουσία μερικών χρόνων επιστρέφει στην έντυπη έκδοση σε περιορισμένα αντίτυπα. Τα “Μικροχωρίτικα Γράμματα” ανανεώνονται στην εμφάνιση αλλά και στο περιεχόμενό τους, στην προσπάθεια της συντακτικής ομάδας να παράγει πλούσιο και πρωτότυπο υλικό που θα ανταποκρίνεται στις σύγχρονες ανάγκες των αναγνωστών και του τόπου μας. Τα “Μικροχωρίτικα Γράμματα” σε έντυπη μορφή είναι διαθέσιμα στο Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Μικρού Χωριού και τα μέλη του Συλλόγου μπορούν να τα προμηθεύονται χωρίς οικονομική επιβάρυνση. Ταυτόχρονα, τα “Μικροχωρίτικα Γράμματα” αναρτώνται στο site μας, ώστε όλοι οι ενδιαφερόμενοι να έχουν ελεύθερη πρόσβαση στο περιεχόμενο του περιοδικού.

Η έκδοση περιλαμβάνει αφιέρωμα στο ιστορικό συνέδριο για τα 80 χρόνια από τη ‘Μάχη του Μικρού Χωριού’, αδημοσίευτο ιστορικό τεκμήριο ‘Η μαρτυρία της Αλεξάνδρας Δημοπούλου’. Επίσης, δημοσίευμα για το διεθνές επιστημονικό συνέδριο ‘Μάρκος Μπότσαρης: O πιο διεθνής ήρωας του 1821’, το κείμενο ‘Οι δράκοι του Μικρού Χωριού’, συνέντευξη ‘Mountain People’, νέα τεκμήρια Mικροχωρητών αγωνιστών του 1821 και αφιέρωμα ημέρας μνήμης πεσόντων στις Λογγόβες.

Ταυτόχρονα, η Αδελφότητα Μικροχωριτών εξέδωσε το Ημερολόγιό της για το 2024. Τα ημερολόγια είναι αποτέλεσμα της προσωπικής εργασίας των μελών του ΔΣ και όλα τα έσοδα θα ενισχύσουν απευθείας τους σκοπούς του συλλόγου. Είναι διαθέσιμα στο πωλητήριο του Ιστορικού και Λαογραφικού Μουσείου Μικρού Χωριού και πωλούνται στην τιμή των 10 ευρώ.

Ακολουθήστε τον σύνδεσμο, για να διαβάσετε το περιοδικό: https://www.mikrohorio.gr/neamikrohoritikagrammata.