Λίμνες Ζερέλια: Το μεγαλύτερο φόρεμα από ακατέργαστο βαμβάκι

627
202404250835282716

Μαθητές του Γυμνασίου Ευξεινούπολης υπό την επίβλεψη της Διευθύντριας κας Μαρίας Σταυραντώνη, με την υποστήριξη του Δήμου Αλμυρού και του Δημάρχου, Εσερίδη Δημήτρη, και της διάσημης πιανίστριας, Έλενας Ξυδιά, δημιούργησαν ένα πρωτοποριακό προωθητικό βίντεο που αποτυπώνει την αληθινή ομορφιά και μοναδικότητα της περιοχής του Αλμυρού και των μοναδικών δίδυμων Λιμνών Ζερέλια.

Ένας ολόκληρος μήνας αφιερώθηκε, για να δημιουργηθεί το κατάλευκο φόρεμα της πιανίστριας από 200 κιλά ακατέργαστου βαμβακιού, με 15 μέτρα ουρά, από τους μαθητές, οι οποίοι χρησιμοποίησαν μόνο τα χέρια και τη φαντασία τους.

Υπό τις οδηγίες των αγαπημένων τους καθηγητών, του σκηνοθέτη Πασχάλη Μάντη, της Έλενας Ξυδιά και του Οίκου Μόδας Vatrima, οι μαθητές αφιέρωσαν ατελείωτες ώρες στη δημιουργία αυτού του εντυπωσιακού έργου τέχνης, του μεγαλύτερου φορέματος από ακατέργαστο βαμβάκι στον κόσμο.

Το βίντεο αυτό εντάσσεται στο “piano project”, το γνωστό project της Έλενας Ξυδιά και του Πασχάλη Μάντη, που σκοπό έχει να αναδείξει τη φυσική και πολιτιστική κληρονομιά της χώρας μας. Πρόκειται για μία πρωτοβουλία – ωδή στη νεανική δημιουργικότητα και μια υπενθύμιση ότι η Ελλάδα κρύβει αστείρευτες δυνατότητες και ταλέντα.

Πριν δέκα χιλιάδες χρόνια, έπεσαν από το διάστημα κομμάτια από την έκρηξη δυο αστεροειδών, οι οποίοι δημιούργησαν δυο κρατήρες. Αυτοί οι κρατήρες έγιναν λίμνες με το όνομα “Λίμνες Ζερέλια” ή “Τα μάτια του Θεού”, όπως τις αναφέρουν οι κάτοικοι του Αλμυρού, καθώς αυτό το θέαμα βρίσκεται μόλις τέσσερα χιλιόμετρα από την πόλη του Αλμυρού.