Όλα τα βουνά της Ελλάδας σε μια εκπληκτική εφαρμογή

907
Καταγραφή

Το μεγαλύτερο μέρος της χώρας μας είναι ορεινό. Βουνά μικρά και μεγάλα καλύπτουν το 80% του εδάφους της. Τι θα έλεγες για μια δωρεάν web εφαρμογή που συγκεντρώνει όλα τα βουνά της Ελλάδας με τις πληροφορίες που χρειάζεσαι; 
Ο Έλληνας προγραμματιστής Άγγελος Ορφανάκος, δημιουργός του Podlist, που παρουσιάσαμε σε προηγούμενο άρθρο, δημιούργησε τα vouna.gr, μια δωρεάν web εφαρμογή που σου εμφανίζει τον χάρτη της Ελλάδας με όλα τα βουνά της (412 στο σύνολο) από χίλια μέτρα υψόμετρο και πάνω. 

Το καλό με αυτή την εφαρμογή είναι ότι μπορείς να κάνεις αναζήτηση βουνών φιλτράροντας τα αποτελέσματα ανά Νομό, Διαμέρισμα, Υψόμετρο αλλά και γράφοντας το όνομα του βουνού που θέλεις να βρεις. Στο τέλος, εμφανίζεται το βουνό στον χάρτη μες ακριβείς τις συντεταγμένες, και όλες τις πληροφορίες που θα ήθελες να δεις. 

Στη δεξιά στήλη της εφαρμογής, εμφανίζονται όλα τα βουνά στη σειρά ανά υψόμετρο, οπότε έχεις μια πρώτη ματιά με τα ψηλότερα βουνά της χώρας μας. Αν μη τι άλλο, πρόκειται για μια εκπαιδευτική εφαρμογή, εύκολη στη χρήση. 

Πήγαινε στην εφαρμογήΌλα τα βουνά της Ελλάδας

(Συντάκτης του άρθρου: Κυριάκος Οικονομίδης)