Πίτα με λαχανικά και γιαούρτι

1058
sin

Υλικά

2 κολοκυθάκια

1 κρεμμύδι

1 πράσινη πιπεριά

1 κόκκινη πιπεριά

1 πατάτα

Ψιλοκομμένος μαϊντανός

3 αυγά

200 γρ. γιαούρτι

100 ml νερό

100 ml ηλιέλαιο

10 γρ. μπέικιν πάουντερ

10 κουταλιές της σούπας αλεύρι

Φέτα και γραβιέρα για έξτρα γεύση

Εκτέλεση

Ξεκινάμε τρίβοντας όλα τα λαχανικά: τα κολοκυθάκια, το κρεμμύδι, τις πιπεριές και την πατάτα. Μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα τρίφτη ή ένα μούλτι για να τα κάνετε πιο λεπτά. Σε ένα μεγάλο μπολ, σπάμε τα 3 αυγά και τα χτυπάμε ελαφρά. Προσθέτουμε το γιαούρτι και ανακατεύουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθούν. Στη συνέχεια, ρίχνουμε το νερό, το ηλιέλαιο, το μπέικιν πάουντερ και το αλεύρι στο μπολ. Ανακατεύουμε μέχρι να έχουμε ένα ομοιογενές μείγμα. Προσθέτουμε τα τριμμένα λαχανικά στο μείγμα και ανακατεύουμε καλά ώστε να ενσωματωθούν. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200 βαθμούς Κελσίου. Παράλληλα, βουτυρώνουμε και αλευρώνουμε ένα ταψί. Ρίχνουμε το μείγμα στο ταψί και το απλώνουμε ομοιόμορφα. Ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για περίπου 30-40 λεπτά, ή μέχρι να ροδοκοκκινίσει η επιφάνεια. Αφήνουμε την πίτα να κρυώσει λίγο πριν την κόψουμε σε κομμάτια και την σερβίρουμε. Για έξτρα νοστιμιά, μπορείτε να προσθέσετε δυόσμο ή λίγο τριμμένο τυρί γραβιέρα. Αν προτιμάτε πιο “μπεσαμέλ” υφή, αντικαταστήστε το γιαούρτι με μισή ποσότητα στραγγιστό και μισή κρέμα γάλακτος. Ταιριάζει ιδανικά με ένα δροσερό γιαούρτι με δυόσμο ή μια πράσινη σαλάτα.

Πηγή: www.xrysessyntages.gr