Ρεβιθάδα με Χωριάτικο Λουκάνικο

544
syntagi 2

Υλικά

 800 γρ. ρεβίθια

4 κρεμμύδια (ψιλοκομμένα)

200 ml. ελαιόλαδο

8 χωριάτικα λουκάνικα

½ κουταλάκι πάπρικα

1 λίτρο ζωμός λαχανικών

Χυμό από 2 λεμόνια

½ κουταλιά κορν φλάουρ

Αλάτι & πιπέρι

Eκτέλεση

 Σε ένα μπολ αναμειγνύετε τον χυμό λεμονιού με το κορν φλάουρ και τα κρατάτε στην άκρη.Βάζετε τα ρεβίθια σε μια κατσαρόλα, με καπάκι. Προσθέτετε τα κρεμμύδια και το ελαιόλαδο. Αλατοπιπερώνετε και ανακατεύετε καλά. Μετά, προσθέτετε τον ζωμό μέχρι να σκεπαστούν τα ρεβίθια. Κλείνετε την κατσαρόλα με το καπάκι και βράζετε σε μέτρια φωτιά για περίπου 55 λεπτά, ανακατεύοντας ανά τακτά χρονικά διαστήματα. Όταν θα είναι έτοιμα, σβήνετε τη φωτιά και ρίχνετε μέσα το μείγμα λεμονιού, ανακατεύοντας καλά και ξανά σκεπάζετε με το καπάκι. Σε ένα τηγάνι, βάζετε λίγο ελαιόλαδο και σοτάρετε τα λουκάνικα σε δυνατή φωτιά. Προς το τέλος, προσθέτετε την πάπρικα, ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Τέλος, βγάλετε τη ρεβιθάδα από την κατσαρόλα και τη σερβίρετε ζεστή με τα λουκάνικα από πάνω.

Πηγή: www.giorgoserotokritou.com