Σε αυστηρό τόνο απαντά η Βουλευτής στην Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Ευρυτανίας

615
415065048 1160638474905599 8322560229648210429 n topaz enhance 2.7x faceai scaled overlay

Με μια επιστολή στη δημόσια διαμαρτυρία της Ε.Α.Υ. Ευρυτανίας και με κοινοποίηση στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Αστυνομικών Υπαλλήλων (ΠΟΑΣΥ), απαντά η Βουλευτής Ευρυτανίας Θωμαϊς (Τζίνα) Οικονόμου. Η επιστολή κινείται σε έντονο ύφος και αναφέρει χαρακτηριστικά: 

«Κύριε Πρόεδρε,

Σε σχέση με την από 2/2/24 επιστολή σας που μου αποστείλατε στις 3/2/24 θέλω να επισημάνω τα εξής:

  1. Στις τρεις (3) σελίδες του πυκνογραμμένου κειμένου σας, όντως περιλαμβάνονται σημαντικές προτάσεις που πρέπει να εξετασθούν, γιατί δεν αφορούν μόνο τους αστυνομικούς μας αλλά ολόκληρη τη κοινωνία της Ευρυτανίας. Θα ήταν βέβαια καλύτερο και θεσμικότερο να μου τις είχατε κοινοποιήσει το 2023, όταν πρωτοεκλέχθηκα βουλευτής του νομού και όχι προχθές.
  2. Η 1η σας επικοινωνία με το γραφείο μου (και μάλιστα με email) 8 μήνες μετά την ανάληψη των καθηκόντων μου, φυσικά δεν αναιρεί την σημασία των αιτημάτων σας.

Όμως η καθυστερημένη αυτή πρωτοβουλία υπονομεύει την αξιόπιστη εκπροσώπηση της Ένωσης σας, καθώς δείχνει τη χαμηλή προτεραιότητα που εσείς θέτετε στην προβολή των δίκαιων αιτημάτων των συναδέλφων σας. Άλλωστε γνωρίζετε ότι το θέμα των τακτικών μεταθέσεων, μαζί με πολλά άλλα που προϋπήρχαν της 31ης Ιανουαρίου, δεν ανέκυψε προχθές…

  1. Η αντίδραση σας στην εξαίρεση της Δ.Α Ευρυτανίας από τις τακτικές μεταθέσεις έχει βάση και είναι για μένα δικαιολογημένη. Όμως, δεν δικαιολογούνται χαρακτηρισμοί σε βάρος της πολιτικής ηγεσίας του υπουργείου Προστασίας του Πολίτη όπως αυτός περί «λασπολογίας». Τα όσα άκουσα εγώ τουλάχιστον από τον υφυπουργό κ. Νικολακόπουλο κατά τη διάρκεια πρόσφατης συνάντησής μας ήταν εξαιρετικά τιμητικά για την Δ.Α Ευρυτανίας και ανέδειξαν το τεράστιο έργο των αστυνομικών μας που με τις διαρκείς προσπάθειές τους έχουν καταφέρει να μηδενίσουν την εγκληματικότητα στο νομό. Αυτή η δημόσια αναγνώριση εκ μέρους της κυβέρνησης κάθε άλλο παρά λασπολογία μπορεί να θεωρηθεί!

Συνοψίζοντας, όλοι μας οφείλουμε να εργαζόμαστε από κοινού, για να αντιμετωπίσουμε τα ζητήματα στελέχωσης όλων των υπηρεσιών της Διεύθυνσης Αστυνομίας Ευρυτανίας. Αυτό όμως προϋποθέτει αποφυγή χαρακτηρισμών, πνεύμα ειλικρινούς συνεργασίας και κυρίως έγκαιρη και καλή επικοινωνία.

Οι καθυστερημένες επιστολές διαμαρτυρίας δεν βοηθούν επί της ουσίας. Παραμένω στη διάθεσή σας για κάθε ουσιαστική συνεργασία προς όφελος των αστυνομικών μας και της Ευρυτανίας».