Σειρά συναντήσεων της Βουλευτού Ευρυτανίας

434
3

Την Τετάρτη 10 Ιανουαρίου 2024, η βουλευτής Ευρυτανίας της Νέας Δημοκρατίας Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου, συναντήθηκε με τον Υφυπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Σταύρο Κελέτση, στο γραφείο του στο Υπουργείο.

Στη συνάντηση αυτή, η κα Οικονόμου εξέθεσε στον Υφυπουργό όλα τα ζητήματα άμεσης προτεραιότητας για την Ευρυτανία που σχετίζονται με την αγροτική, την κτηνοτροφική παραγωγή καθώς και τις ιχθυοκαλλιέργειες πέστροφας.

Ειδικότερα, η βουλευτής ανέλυσε διεξοδικά τα θέματα που αφορούν στην αναδιάρθρωση της διαδικασίας αποζημιώσεων των κτηνοτρόφων από τον ΟΠΕΚΕΠΕ, την παραχώρηση Δημόσιας γης σε νέους αγρότες με τη συμπερίληψη μεγαλύτερων εκτάσεων προς ενοικίαση και περισσότερων νέων αγροτών, την οικονομική ενίσχυση των αγροτών για τη κάλυψη του αυξημένου ενεργειακού κόστους, την απλοποίηση της διαδικασίας αποζημίωσης του ΕΛΓΑ για την αντιμετώπιση των απωλειών κοπαδιών από αγέλες λύκων και την αύξηση των ποσών αποζημίωσης, την ενίσχυση των επενδύσεων των ιχθυοκαλλιεργειών καθώς και την ανάπτυξη του αλιευτικού τουρισμού με νέα κίνητρα και πολιτικές.

Σύμφωνα με την κα Οικονόμου, η συνδυαστική υλοποίηση των παραπάνω προτάσεων που κατατέθηκαν αναλυτικά και με υπόμνημα προς τον κ. Υφυπουργό, θα συνδράμει σημαντικά στην αναζωογόνηση απομακρυσμένων και απομονωμένων περιοχών όπως η Ευρυτανία και θα αποτελέσει δυναμικό αναπτυξιακό βραχίονα που ο νομός έχει αδήριτη ανάγκη για την αντιστροφή της δημογραφικής, κοινωνικής και οικονομικής συρρίκνωσης της Ευρυτανίας.

Αξίζει να σημειωθεί ότι η βουλευτής προσκάλεσε τον κ. Υφυπουργό στην Ευρυτανία και ο κ. Κελέτσης αποδέχτηκε μετά χαράς τη συγκεκριμένη πρόσκληση. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε σε εξαιρετικά ευχάριστο και φιλόξενο περιβάλλον.

Τζίνα Οικονόμου: «Αναβαθμίζονται τα δικαστήρια της Ευρυτανίας»

Σε σύσκεψη Βουλευτών και Προέδρων Δικηγορικών Συλλόγων της Στερεάς Ελλάδας με τον υφυπουργό Δικαιοσύνης Γιάννη Μπούγα συζητήθηκαν θέματα σχετικά με τον σχεδιασμό και την εφαρμογή του νέου Δικαστικού Χάρτη.

Η Βουλευτής Ευρυτανίας της Ν.Δ. Τζίνα Οικονόμου μαζίμε τον Πρόεδρο του τοπικού Δικηγορικού Συλλόγου Θανάση Γαλανό συζήτησαν με τον αρμόδιο υφυπουργό το νέο «χωροταξικό» της Πολιτικής και Ποινικής Δικαιοσύνης στο νομό.  

Ο  Γιάννης Μπούγας διαβεβαίωσε την Τζίνα Οικονόμου ότι δεν θα υπάρξει στην Ευρυτανία καμία κατάργηση θέσεων ή μετακίνηση δικαστηρίων σε άλλο νομό. Αντίθετα, σχεδιάζεται ο εκσυγχρονισμός όλων των δικαστηρίων της χώρας, ο οποίος για τον πρώτο βαθμό απονομής της δικαιοσύνης θα βασιστεί στην αναβάθμιση των Ειρηνοδικείων προκειμένου να λειτουργήσουν και ως Πλημμελειοδικεία / Πρωτοδικεία.

Τέλος, η κα Οικονόμου, την Πέμπτη 11 Ιανουαρίου 2024, συναντήθηκε με την Ευρυτάνισσα Υπουργό Οικογένειας, Σοφία Ζαχαράκη. Μετά τη συνάντηση ανέφερε: «Πάντα ευχάριστες και εποικοδομητικές οι συναντήσεις μου με την Υπουργό Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας κα Σοφία Ζαχαράκη! Πάντα στο επίκεντρο των συζητήσεων μας η Ευρυτανία και βέβαια η πολιτική επικαιρότητα».

1 1
2 1