17.2 C
Karpenisi
Τετάρτη, 16 Σεπτεμβρίου, 2026

Στη Θεσσαλονίκη για τις μαζικές διαδηλώσεις κατά την έναρξη της 90ής ΔΕΘ οι Καρπενησιώτες

7
ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΔΕΘ

Στη φάση της υλοποίησης περνά ένα σημαντικό οδικό έργο για τη Δυτική Ευρυτανία, καθώς η Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας ολοκλήρωσε τη συμβασιοποίηση του έργου «Βελτίωση οδικού δικτύου Κάτω Ραπτόπουλο – Παλαιοχορίγκοβο – Κέδρα», προϋπολογισμού 300.000 ευρώ.

Το έργο υλοποιείται μέσω προγραμματικής σύμβασης ανάμεσα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας και τον Δήμο Αγράφων, ενώ η χρηματοδότηση προέρχεται από πιστώσεις των Κεντρικών Αυτοτελών Πόρων (ΚΑΠ) της Π.Ε. Ευρυτανίας.

ΕΥΡΥΤΑΝΕΣ ΔΕΘ 2

Αναβάθμιση της οδικής ασφάλειας και της καθημερινότητας

Αντικείμενο των εργασιών είναι η τεχνική βελτίωση και η αποκατάσταση του οδικού άξονα που συνδέει το Κάτω Ραπτόπουλο με το Παλαιοχορίγκοβο και τα Κέδρα. Οι παρεμβάσεις στοχεύουν στην ενίσχυση της οδικής ασφάλειας, στη βελτίωση της λειτουργικότητας του οδοστρώματος και στη διασφάλιση ομαλότερων συνθηκών μετακίνησης σε μια ορεινή και δυσπρόσιτη περιοχή.

Με αφορμή την υπογραφή της σύμβασης κατασκευής, ο Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας, Φάνης Σπανός, σημείωσε:

«Κατόπιν προγραμματικής σύμβασης με τον Δήμο Αγράφων, προχωρούμε σε ένα ακόμη έργο βελτίωσης του οδικού άξονα Κάτω Ραπτόπουλο – Παλαιοχορίγκοβο – Κέδρα. Το συγκεκριμένο έργο ανταποκρίνεται σε ένα διαχρονικό αίτημα των κατοίκων της περιοχής και ενισχύει σημαντικά τη λειτουργικότητα ενός οδικού άξονα που εξυπηρετεί καθημερινές μετακινήσεις και παραγωγικές δραστηριότητες».

Από την πλευρά του, ο Αντιπεριφερειάρχης Π.Ε. Ευρυτανίας, Αριστείδης Τασιός, υπογράμμισε τη σημασία του έργου για την τοπική οικονομία:

«Επιτέλους ένα από τα πάγια αιτήματα των κατοίκων της περιοχής γίνεται πράξη. Το συγκεκριμένο οδικό δίκτυο που συνδέει τα Κέδρα με το Ραπτόπουλο είναι κομβικής σημασίας για τις παραγωγικές δραστηριότητες της περιοχής και αναμένεται να βελτιώσει σημαντικά την καθημερινότητα των πολιτών».