Στον Πρωθυπουργό η Βουλευτής Ευρυτανίας

689
τζινα πρωθυπουργος

Με τον Πρωθυπουργό, Κυριάκο Μήτσοτάκη, συναντήθηκε χθες Τρίτη, 30 Ιανουαρίου, στο Μέγαρο Μαξίμου, η Βουλευτής Ευρυτανίας Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου, όπου εξέθεσε όλα τα προβλήματα που απασχολούν την Ευρυτανία και συζήτησαν τους τρόπους επίλυσης τους, όπως η ίδια ανέφερε.

«Ευχαριστώ θερμά τον Πρωθυπουργό για το εγκάρδιο κλίμα της συνάντησης μας και για το ενδιαφέρον του για την Ευρυτανία! Ο Πρωθυπουργός πολύ σύντομα θα επισκεφτεί την Ευρυτανία!» δήλωσε μετά τη συνάντηση.

Νωρίτερα, η Βουλευτής Ευρυτανίας Θωμαΐς (Τζίνα) Οικονόμου τοποθετήθηκε στο πλαίσιο της 4ης και τελευταίας συνεδρίασης της Διαρκούς Επιτροπής Μορφωτικών Υποθέσεων για το Νομοσχέδιο του Υπουργείου Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού που αφορά στην αντιμετώπιση της οπαδικής βίας και αναφέρθηκε στα εξής.

Εισαγωγικά, η κα Οικονόμου διατύπωσε την άποψη ότι υπάρχει ανάγκη υπερκομματικής αντιμετώπισης του φαινομένου της βίας στα γήπεδα, προκειμένου αυτή να παταχθεί αποτελεσματικά και οριστικά. Στη συνέχεια, η βουλευτής συνέδεσε το Σχέδιο Νόμου με τις ανάγκες της εκλογικής της Περιφέρειας και αναφέρθηκε στα Ειδικά Αθλητικά Κέντρα (ΕΑΚ) και συγκεκριμένα στις διατάξεις που αφορούν στη χρηματοδότηση των επιτροπών τους.

Ιδιαίτερα θετική -σύμφωνα με τη κα Οικονόμου- είναι η απόδοση ποσοστών επί των προστίμων που θα επιβάλλονται στους συλλόγους, όταν εμπλέκονται σε περιστατικά βίας και επεισόδια. Πρόκειται για έναν οικονομικό πόρο που θα εξυπηρετήσει τη κατασκευή, συντήρηση και λειτουργία μεγάλων αθλητικών υποδομών.

Ειδική αναφορά έκανε για το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, για το οποίο αιτήθηκε την οικονομική του στήριξη, προκειμένου να διευθετηθούν οι συσσωρευμένες οικονομικές υποχρεώσεις του.

Στην ίδια κατεύθυνση, τόνισε την ανάγκη επικαιροποίησης του Μνημονίου Συνεργασίας μεταξύ της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού και της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδος για το Αθλητικό Κέντρο Καρπενησίου, καθώς και την ενσωμάτωση δράσεων αθλητικού τουρισμού και αναψυχής στην Ευρυτανία.

Ιδιαίτερη μνεία δόθηκε στο Συνεδριακό Τουρισμό, ο οποίος χαρακτηρίστηκε από την κα Οικονόμου ως ένα «προνομιακό πεδίο ανάπτυξης για την ευρύτερη περιοχή, γεγονός που δεν πρέπει να παραμείνει αναξιοποίητο».

Οι προτάσεις της βουλευτού Ευρυτανίας που τέθηκαν στον αρμόδιο Υπουργό κ. Βρούτση, δεν αφορούν μόνο στην ανάπτυξη του αθλητισμού αλλά στη γενικότερη οικονομική ανάπτυξη απομακρυσμένων, απομονωμένων και λιγότερα ανεπτυγμένων περιοχών όπως είναι η Ευρυτανία.