Τυρόπιτα Σουφλέ

526
sinn

Υλικά

750 ml ολόπαχο γάλα

500 γρ. φέτα

300 γρ. κασέρι

200 γρ. γραβιέρα

3-4 αυγά

Ελαιόλαδο για το λάδωμα των φύλλων

1 πακέτο φύλλο κρούστας

Εκτέλεση

Τρίβουμε όλα τα τυριά μου στο χοντρό του τρίφτη και τα ανακατεύουμε καλά σε ένα μπολ. Σε ένα ταψί, απλώνουμε τέσσερα φύλλα κρούστας, λαδώνοντας μόνο τα δύο πρώτα για να μην κολλήσουν. Αδειάζουμε το μισό μείγμα τυριών ομοιόμορφα πάνω στα φύλλα. Στη συνέχεια, απλώνουμε ένα ακόμα φύλλο και ρίχνουμε και τα υπόλοιπα τυριά. Συνεχίζουμε με άλλα τέσσερα φύλλα από πάνω, στρώνοντάς τα με τον ίδιο τρόπο. Μόλις τελειώσουμε με τα φύλλα, χαράζουμε τη τυρόπιτα σουφλέ, κόβοντάς τη σε μερίδες/τετράγωνα. Μετά, χτυπάμε στο μπλέντερ τα αυγά μαζί με το γάλα. Περιλούζω την πίτα με το μείγμα αυγών-γάλακτος, φροντίζοντας να πάει παντού. Στη συνέχεια, σκεπάζουμε το ταψί και το αφήνουμε στο ψυγείο για τουλάχιστον 6-8 ώρες, ή ιδανικά, όλο το βράδυ. Αυτό είναι το μυστικό για να γίνει ακόμα πιο αφράτη! Την επόμενη μέρα, βγάζουμε την κρύα τυρόπιτα από το ψυγείο και τη βάζουμε σε κρύο φούρνο, χωρίς να τον προθερμάνουμε. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο, στον αέρα, στους 180°C για περίπου μία ώρα. Μετά, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία στους 200°C και ψήνουμε για ακόμα μισή ώρα, μέχρι να ροδοκοκκινίσει. Αν ο πάτος δεν έχει ψηθεί καλά, ανάβουμε την κάτω αντίσταση για λίγο επιπλέον χρόνο, πάντα επιβλέποντάς την.

Πηγή: www.xrysoskoufaki.gr