Η καλοκαιρινή πρόταση να φάμε Όσπρια

Χρόνος Εκτέλεσης: 20 λεπτά | Χρόνος Ψησίματος: 20’| Μερίδες: 4- 5

Υλικά

300 γρ. Μαύρα Φασόλια, βρασμένα

250 γρ. Καρύδια, ψιλοκομμένα

80 γρ. Ηλιόσπορο

80 γρ. Σπόρους Chia

20 γρ. Σκόρδο, σπασμένο

150 γρ. Κρεμμύδι, κομμένο

20 γρ. Πελτέ Ντομάτας

100 γρ. Νιφάδες Βρώμης

10 γρ. Αποξηραμένο Δυόσμο

5 γρ. Αποξηραμένη Ρίγανη

Αλάτι, Πιπέρι

Λίγο Ελαιόλαδο για το ψήσιμο


Εκτέλεση

Στραγγίζουμε καλά τα φασόλια αφού βράσουν. Βάζουμε όλα τα υλικά για τα κεφτεδάκια στο μπλέντερ. Αλέθουμε μέχρι να γίνουν πάστα. Σκάβουμε με σπάτουλα το μπλέντερ και αλέθουμε πάλι να σιγουρέψουμε ότι πολτοποιήθηκαν όλα τα υλικά. Το μείγμα θα σας θυμίζει πυκνή και κολλώδη ζύμη. Πιάνουμε μικρές κουταλιές και πλάθουμε τους κεφτέδες. Σε αυτό το στάδιο μπορούν να καταψυχθούν. Τηγανίζουμε τα κεφτεδάκια σε καυτό λάδι ή εναλλακτικά τα βάζουμε στο φούρνο. Τα αλείφουμε με το ελαιόλαδο και τα αραδιάζουμε σε ταψί στρωμένο με αντικολλητικό χαρτί κουζίνας. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200 βαθμούς, στον αέρα, στη μεσαία σχάρα για περίπου 20 λεπτά. Τρώγονται σκέτα ή με σάλτσα ντομάτας και ζυμαρικά.

Πηγή: www.stratosiosifellis.com