Στη θλίψη έχει βυθιστεί ο καλλιτεχνικός κόσμος από τον χαμό του Σταμάτη Κόκοτα. Ο σπουδαίος ερμηνευτής άφησε την τελευταία του πνοή τα ξημερώματα του Σαββάτου (1/10), σε ηλικία 85 ετών, στο νοσοκομείο Ασκληπιείο της Βούλας, όπου και νοσηλευόταν 

 Ο καλλιτέχνης «έφυγε» αλλά άφησε πίσω του μια σημαντική παρακαταθήκη με τα τραγούδια του…. Γεννήθηκε στις 23 Μαρτίου 1937 στου Ζωγράφου και ήταν ένα από τα έξι παιδιά ενός γιατρού και μιας τραπεζικού υπαλλήλου . 

Ο Σταμάτης Κόκοτας είχε καταγωγή από το χωριό Αλέστια Ευρυτανίας ή από τον οικισμό ΄΄Σίδερα΄΄   που  έχει πνιγεί  όπως πληροφορούμαστε από τη σελίδα του κ. Ioannis Elatos Makkas ο οποίος έχει στη συλλογή του ένα εξαιρετικά πλούσιο αρχείο για την Ευρυτανία κι όχι μόνο!

  Στη σελίδα του ο κ. Ioannis Elatos Makkas γράφει : 

Καλό ταξίδι στον παράδεισο, στο συμπατριώτη ΕΥΡΥΤΑΝΑ τραγουδιστή μιας ωραίας εποχής. Τα ωραία τραγούδια του πάντα θα μας τον θυμίζουν !
 Οι φωτό : 1η από διαδίκτυο, οι άλλες τρεις από τη συλλογή μου, τον απεικονίζουν στα πρώτα του χρόνια χωρίς τις χαρακτηριστικές του φαβορίτες, όταν άλλαξε το πραγματικό του όνομα Κόκοτος σε Κόκοτας, ενώ ως μικρό, όπως βλέπετε στην 4η φωτο είχε το “Τάκης”. 

 Η 2η φωτο με τη Λάουρα….
στην 4η φωτο είχε το “Τάκης”.

e-Ιτεα.gr