Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση στην επιβολή του προστίμου για τους πολίτες άνω των 60 ετών αφήνει ο Στέλιος Πέτσας. “Καμία απολύτως παράταση”, λέει ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, θα εφαρμοστεί από την πρώτη μέρα λέει ο Υπουργός Υγείας.

Σε γρίφο για γερούς λύτες έχει εξελιχθεί το πρόστιμο που αφορά τους ανεμβολίαστους το οποίο αφορά όσους 60ρηδες δεν έχουν εμβολιαστεί έως και τις 16 Ιανουαρίου.

Θα εφαρμοστεί «από την πρώτη ημέρα», λέει ο Πλεύρης

Αναφορικά με το πρόστιμο στους άνω των 60 ετών που δεν έχουν εμβολιαστεί, ο υπουργός Υγείας τόνισε ότι θα εφαρμοστεί «από την πρώτη ημέρα», προσθέτοντας πάντως ότι θα εξεταστούν δύο βασικές κατηγορίες:

Η πρώτη αφορά στις αιτήσεις που έχουν γίνει για εξαίρεση λόγω υγείας και πρέπει να αξιολογηθούν, και η δεύτερη στους κατ’ οίκον εμβολιασμούς.

Ανοιχτό το ενδεχόμενο να δοθεί παράταση και να μην ισχύσει από τις 16 Ιανουαρίου η επιβολή του προστίμου, λέει ο Πέτσας.

Την πιθανότητα να μην ισχύσει το πρόστιμο που έχει ανακοινώσει η κυβέρνηση για τους μη εμβολιασμένους άνω των 60 ετών άφησε ανοικτό ο υπουργός Εσωτερικών Στέλιος Πέτσας.

Η κυβέρνηση έχει προαναγγείλει ότι το πρόστιμο των 100 ευρώ για μη τήρηση του υποχρεωτικού εμβολιασμού στους πολίτες άνω των 60 ετών θα ισχύσει από τις 16 Ιανουαρίου.

Ο υπουργός, μιλώντας στο ραδιόφωνο του Σκάι, είπε πως αν η κυβέρνηση διαπιστώσει ότι οι πολίτες αυτής της ηλικιακής ομάδας σπεύσουν μαζικά να εμβολιαστούν, ενδέχεται το πρόστιμο να μην ισχύσει.

Όπως δήλωσε, αν δούμε ότι σπεύδουν οι πολίτες αυτής της ηλικιακής κατηγορίας να εμβολιαστούν ίσως δώσουμε περισσότερο χρόνο.

Σε κάθε περίπτωση, αυτό θα συζητηθεί μέχρι το Σαββατοκύριακο, πρόσθεσε ο υπουργός.

Καμία παράταση λέει ο Οικονόμου

Δεν θα δοθεί καμία απολύτως παράταση στην εφαρμογή των προστίμων για τους άνω των 60 που επιμένουν να μην εμβολιαστούν, δήλωσε κατηγορηματικά ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Γιάννης Οικονόμου.

Πρόσθεσε ότι έχουν ακόμη στη διάθεσή τους 5 ημέρες για να κλείσουν τα ραντεβού τους και να εμβολιαστούν και πως από τις 16 Ιανουαρίου και μετά θα ακολουθηθεί κανονικά η διαδικασία και θα επιβάλλονται τα πρόστιμα των 100 ευρώ κάθε μήνα. (Πηγή: dikaiologitika.gr)