Αλμυρή τούρτα πέστροφας

5879
btr

Φυσικά με Ευρυτανικά προϊόντα…
Βαθμός Δυσκολίας: **
Προετοιμασία: 10’ | Μερίδες: 8-9

Υλικά
• 1 φόρμα τόστ
• 500 γρ τσαλαφούτι ή κατίκι
• 1 κρεμμύδι ψιλοκομμένο
• άνηθο ψιλοκομμένος
• 1 πέστροφα Καρπενησίου καπνιστή ή μαριναρισμένη
• λίγα τοματίνια
• 1 αγγούρι
• 1 λεμόνι

Εκτέλεση
Παίρνουμε τις φέτες του τοστ και αφαιρούμε την κόρα. Τις στρώνουμε στην φόρμα μας ώστε να καλύπτει τον πάτο. Σε ένα μπολ παίρνουμε το μισό κατίκι και το ένα τρίτο της πέστροφας. Προσθέτουμε το χυμό από το λεμόνι τον άνηθο το κρεμμύδι και ανακατεύουμε. Απλώνουμε στις φέτες του τοστ που έχουμε στρώσει και επαναλαμβάνουμε και σε δεύτερη στρώση. Σε τρίτη στρώση απλώνουμε φέτες αγγούρι, τοματίνια κομμένα στη μέση και το ένα τρίτο της πέστροφας. Απλώνουμε τελευταία στρώση ψωμί του τοστ και το βάζουμε στο ψυγείο για μισή ωρίτσα. Όσο κρυώνει, μπορούμε να κάνουμε προετοιμασία για το γαρνίρισμα. Κόβουμε λοιπόν τα τοματίνια στην μέση, φέτες αγγούρι λεπτές, τουφίτσες από άνηθο και ξύσμα λεμονιού. Βγάζουμε από το ψυγείο την φόρμα και το ξεφορμάρουμε σε μια πιατέλα. Παίρνουμε το άλλο μισό κατίκι που έχουμε αφήσει και το στρώνουμε όμορφα γύρω γύρω. Τοποθετούμε την γαρνιτούρα μας όπως μας αρέσει καλύτερα.
Συνταγή: Καραπετάκου Στέλλα