‘ΜΙΑ ΑΔΙΕΞΟΔΗ ΚΑΙ ΠΟΝΕΜΕΝΗ ….. ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ’

Σε κείμενό τους τα μέλη της Ανεξάρτητης Δημοτικής Συνεργασίας Δήμου Καρπενησίου, Μπουλάκος Σπύρος – Δημοτικός σύμβουλος, Μπομποτσιάρης Ντίνος – Ελεύθερος επαγγελματίας, Λαθύρης Γιώργος – Ιδιωτικός Υπάλληλος και Καραγιαννόπουλος Αθανάσιος – Ελεύθερος επαγγελματίας, αναφέρουν για τη συνεργασία τους με παράταξη στις προηγούμενες εκλογές:

«Η «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» στις προηγούμενες Δημοτικές εκλογές αποφάσισε να συμμετέχει στο ψηφοδέλτιο του συνδυασμού «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ 2020».

Αποτέλεσε μια απολύτως συνειδητή και νομίζουμε υπεύθυνη στάση η οποία είχε ως στόχο να προκύψει μια δημοτική αρχή με κορμό νέους συμπολίτες μας που δραστηριοποιούνται επαγγελματικά στο δήμο μας με διαφορετική νοοτροπία και συμπεριφορά από εκείνη που είχαμε γνωρίσει στο πρόσφατο αλλά και το απώτερο παρελθόν.

Η επιλογή μας αυτή συνάντησε έντονη επιφυλακτικότητα από αρκετούς πολίτες του δήμου που υποστήριζαν τη δημοτική μας κίνηση και η αφετηρία των προβληματισμών τους εδράζονταν στο γεγονός ότι συμμετείχαν στο συνδυασμό άνθρωποι που διαχειρίστηκαν στο παρελθόν τα δημοτικά ζητήματα με μεθόδους και νοοτροπία εντελώς ξένη προς τους δικούς μας προσανατολισμούς. Προβληματισμός που απασχόλησε έντονα τα μέλη της δημοτικής μας κίνησης στις συζητήσεις. Κρίνοντας όμως ότι υπερείχαν τα θετικά από τα αρνητικά υπερψηφίστηκε αυτή η συνεργασία.

Ο συνδυασμός «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ 2020», κατάφερε να διεκδικήσει με αξιώσεις τη δημοτική αρχή και έβαλε τις βάσεις για μια επιτυχημένη συνέχεια. Δυστυχώς η δημοτική περίοδος που ακολούθησε απογοήτευσε τις όποιες προσδοκίες, στο δημοτικό συμβούλιο η χαλαρή και αρκετές φορές πρόχειρη αντιπολίτευση, απέναντι σε μια εντελώς αναποτελεσματική δημοτική αρχή, προβλημάτισε. Ενδεικτικό της προβληματικής λειτουργίας, ήταν η μόνιμη σχεδόν απουσία τριών!!! δημοτικών συμβούλων χωρίς να αντικατασταθούν αποδυναμώνοντας την αντιπολιτευτική παρουσία στο δημοτικό συμβούλιο. Τέλος παρά τις συνεχείς οχλήσεις μας για δραστηριοποίηση της δημοτικής ομάδας δεν υπήρξε ανταπόκριση.

Από την πλευρά μας εντοπίσαμε εγκαίρως τα προβλήματα, θεωρήσαμε σωστό στα πλαίσια της ειλικρινούς συνεργασίας να μην προχωρήσουμε σε ανεξαρτητοποίηση του δημοτικού συμβούλου της κίνησής μας ούτε να δημιουργήσουμε ένταση στην δημοτική ομάδα, ενημερώσαμε όμως τα υπόλοιπα μέλη για τις απόψεις μας οπότε η σημερινή μας παρέμβαση κάθε άλλο παρά αιφνιδιάζει.

Οφείλουμε λοιπόν να ξεκαθαρίσουμε ότι:

  • Θεωρούμε την παρουσία της  δημοτικής ομάδας του συνδυασμού  «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ 2020», στο δημοτικό συμβούλιο κατώτερη των περιστάσεων και των προσδοκιών των δημοτών.
  • Με μια δημοτική αρχή ανίκανη να αντιδράσει στοιχειωδώς στην συρρίκνωση του πληθυσμού και την διαρκή υποβάθμιση της περιοχής ως τόπος μόνιμης δραστηριότητας, η αντιπολίτευση αποδείχθηκε ανίκανη να κεφαλαιοποιήσει την δυναμική που απέκτησε στις εκλογές.
  • Τέλος δηλώνουμε ότι δεν θα συμμετέχουμε ως  «ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΗ ΔΗΜΟΤΙΚΗ ΣΥΝΕΡΓΑΣΙΑ» στο συνδυασμό της «ΑΛΛΑΓΗ ΠΟΡΕΙΑΣ» ή όπως αυτός ονομαστεί στις επόμενες δημοτικές εκλογές. Ασφαλώς ως δημότες και ενεργοί πολίτες θα καθορίσουμε την στάση μας στο επόμενο διάστημα, εκφράζουμε όμως την λύπη μας που μια ελπιδοφόρα συνεργασία δεν απέδωσε και η αποτυχία αυτή έχει ονοματεπώνυμο!!!»