Γραπτή συνέντευξη υποψήφιου περιφερειάρχη Στερεάς Ελλάδας κ. Απόστολου Γκλέτσου

2131
Ο επικεφαλής της Τελείας Απόστολος Γκλετσος πραγματοποίησε προεκλογική ομιλία και ανέφερε τις αξίες του νεοϊδρυθέντος κόμματος στο ξενοδοχείο Holiday Inn. Θεσσαλονίκη, Κυριακή 18 Ιανουαρίου 2015 ΑΠΕ ΜΠΕ/PIXEL/Σωτήρης Μπαρμπαρούσης

Φίλες και φίλοι,

Στερεοελλαδίτες & Στερεοελλαδίτισσες,

Αποτελεί για μένα μια δυναμική και δηλωτική για το  πρόσωπο μου και το συνδυασμό μας εκδήλωση φόρου τιμής, πίστης και εμπιστοσύνης.

 Τα αποδέχομαι όλα με αισθήματα βαθύτατης ευγνωμοσύνης και συνάμα συναίσθησης της βαρύτατης ευθύνης που αναλαμβάνω έναντι σας.

Φίλες και φίλοι,

Διεκδικώ το λειτούργημα Διοίκησης της Περιφέρειας.  Διότι περί αυτού πρόκειται και όχι για επάγγελμα και ένα εδραίο σκαλοπάτι πολιτικής εξέλιξης.

Δυστυχώς  όμως πολλοί  έτσι το είδαν και εξακολουθούν  να το βλέπουν και  να το εκμεταλλεύονται.

Κατέρχομαι όμως και ως υποψήφιος  κάτω από το βάρος ενός εμβληματικού ενωτικού προσήμου των πανελλήλων. Αυτό,  της γέφυρας του Γοργοποτάμου. Συνάμα όμως και με την αξιωματική θέση ότι δεν ερχόμαστε ως περαστικοί και περιστασιακοί περιπατητές  για να χρωματίσουμε τη Περιφέρειά μας, αλλά για να τη φωτίσουμε.

Να τη φωτίσουμε με  το άπλετο και ζωογόνο φως της κομματικής απεξάρτησης,  της ανεξάρτητης έκφρασης βούλησης των αδέσμευτων και μη κατευθυνόμενων από πολιτικές  και κομματικές επιταγές αποφάσεων, με δυναμικούς και μη κατευθυνόμενους αγώνες διεκδίκησης των δικαίων των Περιφερειακών επιταγών και αναγκών, με ενιαία και  χωρίς διακρίσεις περιφερειακή συνείδηση, χωρίς   κομματικές επιταγές και  παρεμβάσεις , στα πλαίσια  μιας δίκαιης και  ισόρροπης  ανάπτυξης των περιφερειακών ενοτήτων, διεκδικώντας και χωρίς να περισσεύει τίποτα όλα αυτά που μας πρέπουν , τα δικαιούμαστε και μας ανήκουν . ΄

Έτσι μόνο θα γίνουμε το κέντρο και όχι με ευχολόγια, ψευτοδιλήμματα , πολώσεις και κάλπικες ενοράσεις.

Γιατί όπως λέει και ο θυμόσοφος λαός «αν δεν σπάσεις αυγά δεν μπορεί να φτιάξεις ομελέτα». Και είμαστε απολύτως διατεθειμένοι  να το κάνουμε και γνωρίζετε πολύ καλά ότι μπορώ να το κάνω. Γιατί κανένας δεν μου χάρισε πολιτικό δακτυλίδι, κανένας δεν με πατρονάρισε , κανένας δεν με πρόβαλλε, κανένας δεν με πήρε από το χέρι, κανένας δεν στάθηκε ένα βήμα πιο μπροστά από μένα και εγώ να παριστάνω το ετερόφωτο ακόλουθο.

Σταθήκαμε εμείς όρθιοι , πολιτικά και ουσιαστικά, αντλώντας τη δύναμή μας από σας και μόνον. Από σας ,τους ανθρώπους της καθημερινότητας, του μόχθου και του αγώνα.  Και δεν θα πρέπει να ξεχνάτε , ότι και εγώ προσωπικά είμαι ένας από σας, ένας αγωνιστής της ζωής , ένας άνθρωπος που δούλεψα και δουλεύω σκληρά , γι’ αυτό η δουλειά μου με τίμησε και μέσα απ’ αυτή εσείς.

Βέβαια,  δεν μου έδωσε τη δυνατότητα ενός πολυτελούς και πολυδάπανου προεκλογικού αγώνα. Μόνο για ένα μικρό , σεμνό γραφείο στον τρίτο όροφο, με μια γραμμή τηλεφώνου.

Όμως αυτό και μόνο μου δίνει τη δύναμη της ανεξαρτησίας και του ακηδεμόνευτου και την αξίωση να είστε δίπλα μου.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάτε ότι η δύναμη της σεμνότητας και του ήθους είναι η χαρισματική σφραγίδα που δυστυχώς τείνει να εκλείψει.

Δεν μείωσα και ούτε θέλω να μειώσω την προσφορά του κοινοβουλευτισμού και των κομμάτων του Δημοκρατικού τόξου στην εξελικτική πορεία του Περιφερειακού έργου.  Ασφαλώς αναγνωρίζω το ρόλο τους και τη σημασία τους. Όμως μέσω των κομμάτων, ως όργανα στην υπηρεσία των πολλών,  διεκδίκησα και θα διεκδικήσω.

Και επειδή πιστεύω στη συμμετοχική δράση και στη συνοδοιπόρευση σας στο έργο μας, η αποψινή μου παρουσία είναι και ένα κάλεσμα συμμετοχής σας στο έργο αυτό που θα κληθούμε να αναλάβουμε .

Το έργο αυτό είναι δύσκολο. Σε μια περιφέρεια που στην ουσία έγινε υποκατάστημα της Θεσσαλίας. Απορφανίστηκε με την ανοχή κάποιων και αν θέλετε με την διαρκή αγωνιστική τους απουσία, από τις βασικές δομές της. Αρχίζουμε από την Παιδαγωγική Ακαδημία , τα ΤΕΙ , το Πανεπιστήμιο, το ΚΕΥΠ, κεντρικές οικονομικές υπηρεσίες, 5η ΥΠΕ και την αποδυνάμωση τομέων υγείας ακόμη και αυτού του Νοσοκομείου μας που στάθηκε τα πόδια του μέσα από τις εργώδεις προσπάθειες του Διοικητικού , ιατρικού και νοσηλευτικού προσωπικού και ήδη και ευτυχώς βεβαίως βρίσκεται σε πορεία ανάπτυξης και ανόρθωσης.

Προσωπικά θεωρώ ταπεινά ότι έχω δώσει εξετάσεις στην αυτοδιοίκηση.

Οκτώ χρόνια ως Δήμαρχος Στυλίδας κατάφερα να ολοκληρώσω έργα αναβάθμισης της ποιότητας ζωής και υγείας των κατοίκων. Έργα που αφορούν σε αποχέτευση και βιολογικό καθαρισμό των λυμάτων της πόλης και των δημοτικών ενοτήτων, έργα οδοποιίας και προσβασιμότητας, έργα προστασίας του θαλάσσιου και ορεινού περιβάλλοντος, έργα ύδρευσης και άρδευσης σε όλη τη γεωγραφική επικράτεια. Δράσεις που συνέβαλαν στην ασφάλεια, την παιδεία και φυσικά την υγεία. 

Να είστε βέβαιοι ότι στην προσπάθειά μου αυτή οι πόρτες της Περιφέρειας,  θα είναι ανοιχτές….

Διαφάνεια

Γρηγορόσημο….

Άπλετο φώς

Δικαιοσύνη..

Αλλοίμονο στους επίορκους 

Σταθείτε στο Πλευρό μας ….

Δώστε μας ουσιαστική δύναμη …..

Γίνετε σεις οι πρεσβευτές του πιστεύω μου για μια δίκαιη και ισόρροπη ανάπτυξη, μέσα από το πνεύμα της Περιφερειακής Ενωτικής Συνείδησης .

Δε χαρίζουμε σε κανέναν τίποτα από αυτά που μας ανήκουν.

Οι άξονες που θα εστιάζουμε ως επισπεύδοντες και επιταχυντές σε όλη την Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδος είναι

  • Στον τομέα της υγείας και της τηλεϊατρικής.
  • Στον τομέα της παιδείας και τη δημιουργία των εξειδικευμένων μεταπτυχιακών.
  • Στην προστασία του Περιβάλλοντος και στη διαχείριση των λυμάτων και απορριμμάτων.  
  • Στη δημιουργία αντιπλημμυρικών έργων – μικρών έργων ανάσχεσης – λιμνοδεξαμενών.
  • Στην κατασκευή οδικών αξόνων που θα συνδέσουν κάθε γωνιά της Περιφέρειας (Διαγώνιος οδός, Οδικό δίκτυο από Βόρεια έως Νότια Εύβοια, Αγράφων – Καρπενησίου…
  • Στην αξιοποίηση κάθε μορφής ανανεώσιμης μορφής ενέργειας (γεωθερμίας, υδραυλικής, αιολικής, ηλιακής) με ταυτόχρονη ανταπόδοση σε όλους τους κατοίκους των περιοχών αυτών. 
  • Στην αναδιάρθρωση και καθετοποίηση των καλλιεργειών.
  • Στην δημιουργία ισχυρών εξαγώγιμων γεωργικών προϊόντων. 
  • Στην ενδυνάμωση της επιχειρηματικότητας του δευτερογενή τομέα, με κατάρτιση και εκπαίδευση, έτσι ώστε να μεγιστοποιηθεί η εμπορική και οικονομική αξία των προϊόντων.
  • Στην τουριστική προβολή και διασύνδεση κάθε σημείου ενδιαφέροντος διαμέσου των νέων τεχνολογιών και της καινοτομίας.  Στη προώθηση των εναλλακτικών μορφών τουρισμού.