Όλα έτοιμα για ένα μοναδικό εορταστικό πρόγραμμα εκδηλώσεων για τους δημότες, αλλά και τους επισκέπτες, από την ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ του Δήμου Καρπενησίου. Το φετινό πρόγραμμα επιστρέφει, μετά από τους περιορισμούς των προηγούμενων χρόνων, με τα ανάμματα δέντρων σε πολλά από τα χωριά του δήμου, αλλά και πολλές εκδηλώσεις.

Ανάμματα Χmast δέντρων σε όλα τα χωριά

Το πρώτο άναμμα δέντρου για τις φετινές γιορτές θα γίνει στον Προυσό, το Σάββατο 3     Δεκεμβρίου 2022 και θα ακολουθήσουν τα ανάμματα την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου 2022 στην Πλατεία Προφήτη Ηλία στο Καρπενήσι, με την συνοδεία της Δημοτικής Φιλαρμονικής, την Τετάρτη 14 Δεκεμβρίου στη Φουρνά, σε μια Χριστουγεννιάτικη γιορτή με την υποστήριξη από τον Σύλλογο Γυναικών Φουρνάς και ένα μοναδικό Bazaar από τους μαθητές της Φουρνάς. Θα ακολουθήσουν την Πέμπτη 15 Δεκεμβρίου το Στένωμα και την Παρασκευή  16    Δεκεμβρίου στο Μεγάλο Χωριό, το Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στον Άγιο Νικόλαο, την Τετάρτη  21 Δεκεμβρίου στο Μεσοχώρι Κλειτσού, μαζί με τους μαθητές του Μεσοχωρίου Κλειτσού που θα ετοιμάσουν χριστουγεννιάτικες εκπλήξεις για όλους. Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου θα πραγματοποιηθεί το άναμμα του δέντρου στην Αγία Τριάδα, ενώ το άναμμα του Χριστουγεννιάτικου δέντρου στο Καρπενήσι θα γίνει την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου και ώρα 20:00, στους ρυθμούς της μουσικής που επιλέγουν οι DJS Ράνια Κωστάκη και Σταμάτης Βάκρινος.

Χριστουγεννιάτικη ‘μαγεία’

Την Πέμπτη 22 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου βραδιά κινηματογράφου  «ΠΑΡΑΞΕΝΟΣ ΚΟΣΜΟΣ». Τρεις γενιές της θρυλικής οικογένειας εξερευνητών Κλέιντ βρίσκονται σε μια αχαρτογράφητη και επικίνδυνη περιοχή, όπου παραμονεύουν μυθικά πλάσματα. Οι διαφορές τους μπορεί να υπονομεύσουν την, αναμφίβολα, πιο κρίσιμη αποστολή τους. Την όμορφη αυτή βραδιά, «ντύνει» με τα υπέροχα μουσικά της ακούσματα η  Φιλαρμονική Ορχήστρα του  Δήμου Καρπενησίου,  υπό την διεύθυνση της μαέστρου μας Εύης Βάρσου. Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στο Κρίκελλο, παραμονή των Χριστουγέννων η πλατεία του χωριού θα βάλει τα γιορτινά της, γεμίζει με φώτα πολύχρωμα και σκορπίζει χαμόγελα σε μικρούς και μεγάλους. Χριστουγεννιάτικες μελωδίες, παραδοσιακά γλυκά και εδέσματα, θα απολαύσουμε ντόπιοι και επισκέπτες. Το Σάββατο 24  Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, στις 19:30 “Η Νύχτα των Ευχών” με τα φαναράκια θα χαρίσουν μια μοναδική βραδιά και τη Δευτέρα 26 Δεκεμβρίου στην οδό Ζηνοπούλου στις 20:00, το καθιερωμένο Street Party Winter Edition με τις μουσικές  επιλογές της  DJ MARILITA. Λίγο πριν την Πρωτοχρονιά, το Σάββατο 31 Δεκεμβρίου, στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου, στις 11:00 το πρωί, «Ξωτικών έργα», ο Αι Βασίλης, μαζί με  ξωτικά του Βόρειου Πόλου, μετακομίζουν στο Καρπενήσι και το γλέντι ξεκινά! Ξυλοπόδαροι, χριστουγεννιάτικη ζωγραφική προσώπου, μπαλονοκατασκευές, διαδραστικές παραστάσεις, φωτογραφίες με τον αγαπημένο μας Άγιο, καλικάντζαροι και ξωτικά, κινούνται γύρω από ένα μαγευτικό σκηνικό που ενθουσιάζει.

Συναυλίες & Θεατρικές Παραστάσεις

Το Σάββατο 10 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ο Δήμος Καρπενησίου θα φιλοξενήσει το Μουσικό Σχολείο Αμυνταίου Φλώρινας, μαθητές του οποίου μελοποιούν και ερμηνεύουν ποίηση μαθητών του Καρπενησίου σε μια μοναδική συναυλία. Το επόμενο Σάββατο 17 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου ο Πολιτιστικός Σύλλογος και η Ι.Μ. Καρπενησιού διοργανώνουν Μουσικοχορευτική Παράσταση και Χριστουγεννιάτικα Κάλαντα από την χορωδία της Ι.Μ. Καρπενησίου και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Καρπενησίου θα παρουσιάσει σε μια κατανυκτική ατμόσφαιρα, μια χριστουγεννιάτικη παράσταση, με κάλαντα δρώμενα και παραδοσιακούς χορούς από όλη την Ελλάδα. Την Τετάρτη 21 Δεκεμβρίου στον Ι. Ν. Προφήτη Ηλία Καρπενησίου, η χορωδία και η ορχήστρα παραδοσιακών οργάνων της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ι. Μ. Καρπενησίου θα παρουσιάσει επιλεγμένα κάλαντα και επίκαιρους ύμνους Χριστουγέννων καθώς και ολόκληρο το κοντάκιο του Ρωμανού Μελωδού «Η Παρθένος σήμερον». Και την Τετάρτη 28   Δεκεμβρίου μια μοναδική Συναυλία με τον Παντελή Θαλασσινό σε νεότερα αλλά και αγαπημένα παλαιότερα. Μαζί του είναι η Νανά Μπινοπούλου στο τραγούδι και ένα επιτελείο εξαίρετων μουσικών, με ελεύθερη είσοδο. Την Τρίτη 3 Ιανουαρίου 2023 στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, θα παρουσιαστεί η θεατρική παράσταση «Ο ΕΓΩΙΣΤΗΣ ΓΙΓΑΝΤΑΣ», με είσοδος ελεύθερη για μικρούς και μεγάλους.

Εκδηλώσεις ‘καρδιάς’

Την Κυριακή 11 Δεκεμβρίου η 1η ΓΙΟΡΤΗ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ σε συνεργασία με τον Σύλλογο γονέων, κηδεμόνων ΑΜΕΑ ΠΕ Ευρυτανίας, ΚΕΔΑΣΥ Ευρυτανίας & ΕΚΕΠΠΠΑΔΗΚ και την Παρασκευή 16 Δεκεμβρίου στο Κλειστό  Γυμναστήριο Καρπενησίου ημέρα αφιερωμένη στα παιδιά ΑΜΕΑ. Την Παρασκευή 23 Δεκεμβρίου στο Συνεδριακό Κέντρο Καρπενησίου, θα φτάσει “Το Πνεύμα των Χριστουγέννων” σε μια ξεχωριστή βραδιά – θεσμό, βράβευσης των άριστων μαθητών των Γυμνασίων και των Λυκείων του Δήμου μας και όχι μόνο. Το Σάββατο 24 Δεκεμβρίου στην Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου το Εργαστήρι Χριστουγεννιάτικων κατασκευών από το ΚΔΑΠ του Δήμου Καρπενησίου και την Παρασκευή 30 Δεκεμβρίου Κεντρική Πλατεία Καρπενησίου ‘Γλυκοπλάθουμε…΄ με τις γυναίκες του Συλλόγου Γυναικών Ευρυτανίες για τους μικρούς φίλους. Στο τέλος της εορταστικής περιόδου τη Δευτέρα  9 Ιανουαρίου 2023, στο Δημαρχείο Καρπενησίου, θα γίνει η βράβευση καλύτερου εορταστικού διάκοσμου.