Το δικό τους αποτύπωμα θέλουν να αφήσουν ξανά οι νέοι του χωριού στους Στάβλους Ευρυτανίας σύμφωνα με τελευταίο δημοσίευμα στο ypaithros.gr. Οι νέοι πιστεύουν ότι ο τόπος πρέπει να μείνει ζωντανός όμως για να γίνει αυτό χρειάζεται η συμμετοχή των κατοίκων ώστε να αναδειχθούν όλες οι πτυχές του χωριού. Oι Στάβλοι Ευρυτανίας αποτελούν την υψηλότερη κατοικημένη περιοχή του νομού, το περιβάλλον είναι ένα από τα πιο καθαρά του κόσμου και τα προϊόντα που παράγονται από τη μελισσοκομία και την κτηνοτροφία έχουν την δική τους ποιοτική υπέροχη.
Ένας δημιουργικός και δραστήριος πολιτιστικός σύλλογος
Ιδιαίτερη αναφορά γίνεται στο αφιέρωμα στον Σύλλογο ‘Ε4 το Παντα Βρεχει’ που προσπαθεί, όπως χαρακτηριστικά αναφέρει το ypaithros.gr, μέσα από τις δράσεις του και τις πρωτοβουλίες να αναδείξει όλα τα συγκριτικά πλεονεκτήματα του τόπου και παράλληλα να προσελκύσει όσο το δυνατόν περισσότερους επισκέπτες καθόλη τη διάρκεια του χρόνου.
Ο κ. Γιώργος Τσακίρης όπως και άλλοι άλλα άτομα της ομάδας πρωτοβουλίας του Συλλόγου αφιερώνουν σημαντικό χρόνο για τις δραστηριότητές του και τους στόχους του. Όπως ο ίδιος εξηγεί στο δημοσίευμα ο Σύλλογος μέσα από την ονοματοδοσία του δίνει το δικό του στίγμα το Ε4 είναι ο κώδικας των μονοπατιών και είναι γνωστό σε όλη την Ευρώπη, αλλά και στην περιοχή Πάντα Βρέχει και με τα νερά και τους καταρράκτες δημιουργείται ένα μαγευτικό τοπίο. ‘Εμείς από την πλευρά μας διοργανώνουμε αθλητικά και πολιτιστικά δρώμενα τα οποία ταυτίζονται απόλυτα με την περιοχή μας’, συνεχίζει στο δημοσίευμα ο κ. Τσακίρης. ‘Ο σύλλογος για το τριήμερο του Αγίου πνεύματος προετοιμάζει δύο αγώνες ορεινού τρεξίματος των 30 και 12 km, στόχος μας είναι να καθιερωθεί ημερομηνία αυτή ώστε κάθε χρόνο μέσα από τις συμμετοχές των επισκεπτών να αναδεικνύουμε την αγάπη για τον τόπο μας, μικρών και μεγάλων, ώστε να τον κρατήσουμε ζωντανό’,
Αναλύοντας περισσότερο τις δράσεις του Συλλόγου αλλά και των ανθρώπων που τον αποτελούν ο κ. Τσακίρης μας αναφέρει ότι εκτός από αυτές τις δραστηριότητες ασχολούνται με την μανιταρογνωσία, γαστρονομικές γιορτές και άλλες δράσεις, συνδέοντας έτσι πολιτιστικά την αγάπη για το περιβάλλον αλλά και την ιστορία του τόπου. Τέλος σημαντική για τον ίδιο είναι η ανάπτυξη του οικοτουρισμού, αλλά και άλλες μορφές εναλλακτικού τουρισμού που ενισχύουν την τοπική επιχειρηματικότητα.

Στάβλοι Ευρυτανίας