Η παράταξη ‘Ελεύθερη Στερεά’ της ελάσσονος αντιπολίτευσης στο Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας, καταγγέλλει την περιφερειακή αρχή ότι αρνείται να συμπαρασταθεί στους κατοίκους της Οίτης για την εγκατάσταση ανεμογεννητριών εκεί. Συγκεκριμένα αναφέρει μεταξύ άλλων:

«Πριν από επτά μήνες η διοίκηση της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας, βλέποντας τις έντονες αντιδράσεις των κατοίκων της Φθιώτιδας ενάντια στην εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Οίτη, αναγκάστηκε να συνυπογράψει μαζί με άλλες παρατάξεις, ψήφισμα με το οποίο το Περιφερειακό Συμβούλιο Στερεάς Ελλάδας είχε εκφράσει την ανησυχία και αντίθεσή του στην αλόγιστη αδειοδότηση και εγκατάσταση αιολικών πάρκων, ιδίως σε περιοχές Natura ή σε άμεση γειτνίαση με αυτές, σε περιοχές δασικές, σε περιοχές με αμφισβητούμενο ιδιοκτησιακό καθεστώς και σε περιοχές που συντρέχουν ειδικοί λόγοι φυσικού κάλλους, πολιτιστικού πλούτου και προοπτικών τουριστικής ανάπτυξης.

 Στο ίδιο ψήφισμα ζητούσε τη μη αδειοδότηση των αιτηθέντων αιολικών πάρκων στις περιοχές Οίτης, Δίρφυος, Σκύρου, Ερέτριας, Νότιας Καρυστίας, Αγράφων, Τελεθρίου Β. Εύβοιας και γενικώς σε κάθε περιοχή όπου συντρέχουν οι ανωτέρω περιγραφείσες συνθήκες. Επίσης είχε εκφράσει τη θέση του ότι για την αδειοδότηση αιολικών πάρκων πρέπει να απαιτείται σύμφωνη γνώμη των τοπικών κοινωνιών, όπως αυτές εκφράζονται από την Τοπική Αυτοδιοίκηση Α’ και Β’ βαθμού και όχι απλή γνωμοδότηση της επιτροπής περιβάλλοντος της Περιφέρειας, όπως ισχύει ως σήμερα.
Το αρμόδιο υπουργείο αγνόησε τελείως τις αποφάσεις του Δήμου, της Περιφέρειας και την εκφρασμένη βούληση των κατοίκων και εξέδωσε Απόφαση Έγκρισης των Περιβαλλοντικών Όρων (ΑΕΠΟ) για αιολικό σταθμό στη θέση «Τούρλα–Βλιτοτσούμαρο» στην Οίτη.

Η ΕΛΕΥΘΕΡΗ ΣΤΕΡΕΑ με τον Περιφερειακό της Σύμβουλο Αντώνη Βούλγαρη, κατέθεσε πρόταση ψηφίσματος στη συνεδρίαση της 17ης Δεκεμβρίου 2020, αναφέροντας το αυτονόητο, με βάση την απόφαση του Μαΐου δηλ. ότι το Περιφερειακό Συμβούλιο «εκφράζει την έντονη αντίθεση του στην έγκριση της ΑΕΠΟ για αιολικό σταθμό στη θέση «Τούρλα–Βλιτοτσούμαρο» στην Οίτη.
• Επαναλαμβάνει τη θέση του για  τη μη αδειοδότηση  αιολικών πάρκων στις περιοχές Οίτης, Δίρφυος, Σκύρου, Ερέτριας, Νότιας Καρυστίας, Αγράφων, Τελεθρίου Β. Εύβοιας.
• Συμπαραστέκεται  στον αγώνα των κατοίκων της περιοχής και θα ασκήσει κάθε ένδικο και ενδικοφανές μέσο ώστε να αποτραπεί η εγκατάσταση ανεμογεννητριών στην Οίτη.»

Η παράταξη του Περιφερειάρχη κ. Σπανού, αρνήθηκε να ψηφίσει το κείμενο, και το καταψήφισε. Με αυτόν τον τρόπο, επιβεβαίωσε την άποψη μας ότι η ευαισθησία της διοίκησης της Περιφέρειας για την προστασία του περιβάλλοντος και η αντίθεση της στην αλόγιστη αδειοδότηση αιολικών  πάρκων, ήταν υποκριτική. Τώρα που είχε την ευκαιρία να συμπαρασταθεί έμπρακτα στους πολίτες της περιοχής και να ασκήσει ένδικα μέσα για την αποτροπή της τοποθέτησης ανεμογεννητριών στην Οίτη, αρνήθηκε.
Δυστυχώς, το ψήφισμα καταψηφίστηκε και από τη «Λαϊκή Συσπείρωση» και τελικά δεν έγινε δεκτό. 
Ενημερώνουμε λοιπόν τους κατοίκους της Στερεάς Ελλάδας που αντιστέκονται στην καταστροφή των βουνών της, ότι η Περιφερειακή αρχή είναι στην πράξη απέναντι τους. Σήμερα που η ΡΑΕ δίνει συνεχώς εγκρίσεις για τεράστιες εγκαταστάσεις ανεμογεννητριών στις βουνοκορφές της Στερεάς, μόνο η συντονισμένη αντίσταση των κατοίκων μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή».