Με μια ανακοίνωσή της η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ, στέλνει το δικό της μήνυμα για τη νέα χρονιά αλλά και τον επικείμενο εμβολιασμό για τον covid19. Μεταξύ άλλων αναφέρει;

«Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας εύχεται σε όλους καλή χρονιά με υγεία και δύναμη. Με αισιοδοξία και αγώνα να ξεπεράσουμε χωρίς άλλες απώλειες την πανδημία, με αισιοδοξία και αξιοπρέπεια να παλέψουμε για να μην πληρώσει για μια ακόμα φορά ο λαός τις συνέπειες της καπιταλιστικής κρίσης.

Οι πρώτες μέρες της νέας χρονιάς σφραγίζονται από την έλευση και στη χώρα μας του πρώτου εμβολίου και το ξεκίνημα των εμβολιασμών με μεγάλη καθυστέρηση και με πολύ αργούς ρυθμούς. Ωστόσο, έως τέλη Φλεβάρη λιγότερο από το 10% του πληθυσμού θα έχει εμβολιαστεί, ενώ μέχρι τότε είναι πιθανό να έχει ξεσπάσει και τρίτο κύμα.

Επομένως, θα περάσουν αρκετοί μήνες μέχρι να εμβολιαστεί το 50-70% του πληθυσμού, ποσοστό απαραίτητο για την επίτευξη ικανοποιητικής ανοσίας. Υπάρχει, λοιπόν, ανάγκη πρόσβασης της χώρας σε όλα τα ασφαλή εμβόλια (αλλά και φάρμακα) και όχι μονοπώληση από δύο-τρεις εταιρείες γιατί αυτό έχει ως αποτέλεσμα διαρκείς ελλείψεις εμβολίων με τεράστιο κίνδυνο να μην τιθασευτεί η πανδημία. Εδώ φαίνονται και οι ανάγκες δημιουργίας Εθνικής Φαρμακοβιομηχανίας αλλά και η ανάγκη προσανατολισμού των Πανεπιστημίων και των Ινστιτούτων Έρευνας σε έρευνα για νέα φάρμακα και ιατρική τεχνολογία.

Παρά την κυβερνητική προπαγάνδα, ο εμβολιασμός δεν υποκαθιστά σε καμιά περίπτωση την ανάγκη κάλυψης των τεράστιων χρόνιων ελλείψεων σε προσωπικό, εξοπλισμό, υποδομές και υγειονομικό υλικό στις δημόσιες δομές Υγείας. Γι’ αυτό υπάρχει άμεση ανάγκη θωράκισης του Νοσοκομείου μας, των Δομών Πρωτοβάθμιας Υγείας και συνολικά του Εθνικού Συστήματος Υγείας. Έχουμε επισημάνει κατ’ επανάληψη ότι οι λίγες προσλήψεις επικουρικού νοσηλευτικού προσωπικού δεν καλύπτουν σε καμιά περίπτωση της μεγάλες ελλείψεις του Νοσοκομείου μας σε ειδικούς γιατρούς, κρεβάτια ΜΕΘ, ΜΑΦ κτλ.

Στην εξίσωση μπαίνουν και οι παλινωδίες της κυβέρνησης με τα διαρκή «μπρος-πίσω» , τα «άνοιξε-κλείσε» που έχουν γονατίσει επαγγελματίες και εργαζόμενους, και η πρόθεση να ανοίξουν τα σχολεία όπως-όπως.

 Από αυτά που έχουν γίνει γνωστά προκύπτει ότι για ακόμη μια φορά η κυβέρνηση γράφει στα «παλιά της τα παπούτσια» τα αιτήματα του εκπαιδευτικού κόσμου για μείωση του αριθμού των μαθητών ανά τάξη, αποστάσεις, πρόσληψη προσωπικού καθαριότητας.

Όλα αυτά είναι το τίμημα που πληρώνει ο λαός για μια πολιτική που θεωρεί την προστασία της υγείας «πεταμένα λεφτά» (όπως είπε κυνικά ο κυβ. εκπρόσωπος) και θεοποιεί τα κέρδη των αεροπορικών εταιριών, των μεγαλοξενοδόχων, των tour operators. Είναι το τίμημα μιας πολιτικής που την ώρα που σπρώχνει δις στο μεγάλο κεφάλαιο, πετάει και μερικά ψίχουλα στον λαό ίσα-ίσα για να μην πεθάνει κόσμος από την πείνα. Είναι τέλος το τίμημα μιας πολιτικής που μας απειλεί ότι θα μπουκάρει στα σπίτια μας για να δει αν είμαστε 9 ή 10 και μας βάζει πρόστιμο αν πάμε στο αθλητικό κέντρο για περπάτημα, αλλά που επιτρέπει αν είσαι πλούσιος να πεταχτείς μέχρι το Ντουμπάι για να αλλάξεις χρόνο. Είναι το τίμημα της πολιτικής που κάνει στην άκρη τους υγειονομικούς για να εμβολιαστούν στρατιές κυβερνητικών στελεχών, φαινόμενο που δεν πρέπει να επιτρέψουμε να επαναληφθεί στην Ευρυτανία, όπως ορέγονται διάφοροι παράγοντες.

Η Κομματική Οργάνωση Ευρυτανίας του ΚΚΕ καλεί όλο τον λαό της περιοχής να είναι σε εγρήγορση. Να βγάλει συμπεράσματα από την αδυναμία του συστήματος να προστατέψει την ανθρώπινη ζωή, όχι μόνο στην Ελλάδα, αλλά παγκόσμια. Να συστρατευτεί με τους κομμουνιστές στην διεκδίκηση άμεσων μέτρων προστασίας του λαού τόσο από την πανδημία όσο και από την καπιταλιστική κρίση.

Γιατί η «καλή χρονιά», η υγεία και η ευημερία όλων μας θα κριθεί από το αν θα σηκώσουμε το κεφάλι και θα αγωνιστούμε για το δικαίωμά μας στη ζωή ή αν θα παραμένουμε σκυφτοί περιμένοντας να πέσει κανένα ψίχουλο από το τραπέζι.»