Τροχαίο σημειώθηκε το μεσημέρι της Παρασκευής 22 Ιουλίου 2022, στο χωριό Βίνιανη Ευρυτανίας. Θύμα του τροχαίου ήταν ένας 51χρονος άνδρας πατέρας δύο παιδιών που οδηγούσε ένα λευκό βαν.
Αναλυτικότερα, το θανατηφόρο τροχαίο συνέβη μεταξύ ενός φορτηγού, που κινούνταν με κατεύθυνση προς το Καρπενήσι, και ενός επαγγελματικού βαν, με το οποίο έγινε η σύγκρουση στη βορειοδυτική είσοδο του χωριού. Ο 51χρονος οδηγός του λευκού βαν, επαγγελματίας από τη Δυτική Φραγκίστα, τραυματίστηκε πολύ σοβαρά.
Ο άτυχος άνδρας δέχθηκε τις Πρώτες Βοήθειες από ιατρούς του Κέντρου Υγείας Δυτ. Φραγκίστας στη συνέχεια μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ στο Γεν. Νοσοκομείο Καρπενησίου, όπου όμως παρά τις προσπάθειες των ιατρών, ο 51χρονος κατέληξε στα τραύματά του, βυθίζοντας στο πένθος την οικογένειά του και το χωριό.
Με αφορμή το τραγικό αυτό περιστατικό, αλλά και άλλων παρόμοιων περιστατικών οι κάτοικοι της Βίνιανης ζητούν να ληφθούν μέτρα, καθώς συχνά οδηγοί διέρχονται με μεγάλες ταχύτητες, θέτοντας σε κίνδυνο την ασφάλεια οδηγών, αλλά ακόμη και μικρών παιδιών.