Με ανακοίνωσή του ο υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας Κώστας Μαρκόπουλος αντιδρά σε δημοσίευμα που τον θέλει να κατεβαίνει υποψήφιος Βουλευτής με τη ΝΔ. Επιβεβαιώνει την υποψηφιότητά του στην Περιφέρεια Στερεάς και ανακοινώνει το όνομα του συνδυασμού του.

Συγκεκριμένα, αναφέρει:

«Φαντασιόπληκτο και υποβολιμαίο δημοσίευμα, επιχειρεί να με εμφανίσει δισυπόστατο, δηλαδή ότι μπορεί να είμαι είτε Υποψήφιος Περιφερειάρχης  είτε Υποψήφιος βουλευτής της Ν.Δ.

Η αλήθεια είναι μία και μοναδική:  Έσκισα την κομματική μου ταυτότητα και αποφάσισα  να αφιερωθώ στην Τοπική Αυτοδιοίκηση. Θα είμαι Υποψήφιος Περιφερειάρχης Στερεάς Ελλάδας με ψηφοδέλτιο χωρίς καμία κομματική χειραγώγηση. Ο τίτλος του συνδυασμού μου θα είναι «Στερεά Περιφέρεια» και για τον λόγο αυτό θα δοθεί συνέντευξη τύπου σε 2 εβδομάδες  στην Χαλκίδα οπότε και θα ανακοινωθεί μεγάλο τμήμα του ψηφοδελτίου του Νομού Ευβοίας.

Οι υποβολείς του δημοσιεύματος  θα υποστούν αυτό που επιχειρούν να αποφύγουν, δηλαδή να είμαι Υποψήφιος Περιφερειάρχης.

Οι υποβολείς  του παραπλανητικού δημοσιεύματος φοβούνται τις ανεξάρτητες φωνές, τρέμουν τον ισχυρό και πολυσυλλεκτικό συνδυασμό που έρχεται με δύναμη και κυρίως υπηρετούν ένα «σύστημα» που καταδίκασε την Στερεά σε υποβάθμιση και εξυπηρετεί ολίγους και ισχυρούς.

Η Τοπική Αυτοδιοίκηση δεν είναι χειροκροτητής κανενός κόμματος, καμίας κυβέρνησης και καμίας πολιτικής οικογένειας. Η Τοπική Αυτοδιοίκηση είναι ο ισχυρότερος διεκδικητής των πόθων και των προσδοκιών των πολιτών.

Αυτό θα κάνουμε ενώνοντας δυνάμεις και απορρίπτοντας τα «καθρεφτάκια-προσφορές»».

Παράλληλα, σε άλλη τοποθέτησή του αναφέρει για το επίκαιρο θέμα της διαχείρισης απορριμμάτων:

«Αντικείμενο αρνητικών κρίσεων από κυβερνητικά χείλη αλλά και από την Ευρωπαϊκή Ένωση, έχουν στολίσει την Περιφέρειά μας. Τελευταίοι στην ανακύκλωση στην πηγή, χωρίς κατάθεση ΠΕΣΔΑ (Περιφερειακό Σχεδιασμό Διαχείρισης Απορριμμάτων), χωρίς ΜΕΑ (Μονάδα Επεξεργασίας Απορριμμάτων) σε Χαλκίδα και Λαμία, χωρίς μελέτες και χωρίς νέο κύτταρο στη Χαλκίδα και ημιτελή Θήβα και Λαμία. Όλα αφορούν υλοποίηση ΦΟΣΔΑ αλλά η βασική χρηματοδότηση αφορά την Περιφέρεια.

Δυστυχώς το Δ.Σ. του ΦΟΣΔΑ που αποτελείται από Δημάρχους κάνει μόνιμα ασκήσεις ισορροπίας χωρίς να αντιλαμβάνεται την ευθύνη του στην διαχείριση των απορριμμάτων. Είναι εκπληκτική η προθυμία τους να πληρώνουν υπέρογκα ποσά στην μετακίνηση-φυγάδευση απορριμμάτων σε άλλες πόλεις και άλλους νομούς αντί να χρησιμοποιηθούν τα ίδια ή και λιγότερα χρήματα ώστε να διεκδικήσουν με μελέτες έργα υποδομών. Πρόκειται για πολιτική κοροϊδίας και σπατάλης μαζί.

Δυστυχώς η Περιφέρεια Στερεάς είναι και εδώ απούσα ή συνεργός σε ένα μεγάλο οικονομικό και περιβαλλοντικό σκάνδαλο. Η πρόσφατη επιστολή του κ. Τσοκανή αναδεικνύει την γύμνια της Περιφερειακής πολιτικής σε αξιολόγηση/χρηματοδότηση/έργα/μελέτες που έχει σαν αποτέλεσμα η Περιφέρεια Στερεάς να μην έχει πιθανότητα χρηματοδότησης για διαχείριση απορριμμάτων στην περίοδο 2021-2027.

Έτσι μοιραία θα πορευτούμε στην ανάγκη «καύσης σύμμικτου απορρίμματος», που στην Ευρωπαϊκή Ένωση έχει εγκαταλειφθεί, αλλά στην Ελλάδα είναι πολύ φιλική σε συγκεκριμένα συμφέροντα.

Είναι μία ακόμη μεγάλη αποτυχία που ανατρέπεται μόνο με σοβαρές πολιτικές και με μεγάλο κόστος. Ασφαλώς η κυβέρνηση δεν είναι άμοιρη ευθυνών που ανέχθηκε την κατάσταση, ωστόσο: H Αυτοδιοίκηση γι’ αυτό ενισχύεται, για να λύνει τα τοπικά ζητήματα επ’ ωφελεία του τόπου. Αντί αυτού στην περίπτωση αυτή, η Αυτοδιοίκηση και ιδιαίτερα η Περιφέρεια μάλλον έλκεται από τα συμφέροντα των ολίγων».