Μέχρι τον Απρίλιο οι νέοι Διευθυντές Α/θμιας και Β/θμιας Εκπαίδευσης

2071

56 υποψήφιοι στην Περιφέρεια Στερεάς

Νέα πρόσωπα πρόκειται να τοποθετηθούν μέχρι το τέλος Απριλίου στις  Διευθύνσεις Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης όλης της χώρας και συγκεκριμένα στις θέσεις των διευθυντών, μετά την ολοκλήρωση της προθεσμίας υποβολής αιτήσεων στις 24 Ιανουαρίου 2022.

Μεγάλο φάνηκε να είναι το ενδιαφέρον για τις συγκεκριμένες θέσεις καθώς για τις 116 θέσεις των Διευθύνσεων Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στην ηλεκτρονική πλατφόρμα του Υπουργείου Παιδείας κατατέθηκαν 600 αιτήσεις. Συγκεκριμένα στην Περιφέρεια Στερεάς Ελλάδας(Βοιωτίας, Ευβοίας, Ευρυτανίας, Φθιώτιδας, Φωκίδας) για 10 θέσεις κατατέθηκαν 56 συνολικά αιτήσεις στους  5 νομούς.

Για την επιλογή των 116 νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης, η πολιτική ηγεσία του υπουργείου Παιδείας έχει θέσει ορισμένο χρονοδιάγραμμα. Στις 3 Φεβρουαρίου θα ανακοινωθούν από τα Περιφερειακά Συμβούλια Επιλογής οι πίνακες δεκτών και μη δεκτών υποψηφίων ανά Περιφερειακή Διεύθυνση Εκπαίδευσης. Δηλαδή θα ανακοινωθούν οι υποψήφιοι που έχουν τα τυπικά προσόντα για να γίνουν δεκτοί στη διαδικασία επιλογής Διευθυντών Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Στη συνέχεια στις 21 Μαρτίου θα ξεκινήσει η  Συνέντευξη  των υποψηφίων, από τα μέλη των Συμβουλίων Επιλογής και στις 22 Απριλίου θα γίνει η τοποθέτηση των νέων Διευθυντών Εκπαίδευσης.