Νικητής Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας ο Αγρινιώτης Νεκτάριος Φαρμάκης

2949

Τον Αγρινιώτη Νεκτάριο Φαρμάκη ανέδειξαν οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας ως νέο Περιφερειάρχη στο δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών με ποσοστό 56,54% έναντι του Απόστολου Κατσιφάρα που συγκέντρωσε το ποσοστό 43,46%. Με διαφορά 38.964 ψήφων αναδείχθηκε Περιφερειάρχης Δυτικής Στερεάς ο κ. Φαρμάκης. Αξιοσημείωτο είναι τα ιδιαίτερα υψηλά ποσοστά που σημείωσε ο κ. Φαρμάκης στον μεγαλύτερο νομό αυτόν της Αιτωλοακαρνανίαςαγγίζοντας το 65,28% και 65.877 ψήφους σε σχέση με το κ. Κατσιφάρα που σημείωσε μόλις το ποσοστό των 34,72% και τους 35.030 ψήφους.

ΟΝεκτάριος Φαρμάκης, ο οποίος στηρίχθηκε από τη ΝΔ μετά την νίκη του στο εκλογικό κέντρο της Πάτρα δήλωσε: ‘’Σήμερα, οι πολίτες της Αχαΐας, της Αιτωλοακαρνανίας και της Ηλείας έβαλαν φαρδιά πλατιά την υπογραφή τους σε μία νέα εποχή’’, πρόσθεσε, ‘’η νίκη δεν είναι προσωπική, δεν ανήκει σε έναν άνθρωπο, ούτε καν σε λίγους ή μερικούς, ανήκει σε όλους, ανήκει στο σύνολο των πολιτών της Δυτικής Ελλάδας, που πάντα είχαν λιγότερα απ’ όσα άξιζαν’’. Τέλος επεσήμανε‘’με την κοινωνία ξεκινήσαμε, στην κοινωνία απευθυνθήκαμε και με αυτή θα συνεχίσουμε, η δική μας θητεία θα είναι για όλους.Τρεις νομοί, μία γροθιά! 700.000 άνθρωποι, μία καρδιά!’’

Με την σειρά του ο νυν Περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδας και επικεφαλής του συνδυασμού «Δυτική Ελλάδα-Δικαίωμα στην Πρόοδο» Απόστολος Κατσιφάρας έκανε την ακόλουθη δήλωση:‘’Οι πολίτες της Δυτικής Ελλάδας έδωσαν σήμερα εντολή για αλλαγή πολιτικής κατεύθυνσης στην Περιφέρεια.Θέλω να ευχαριστήσω όλες και όλους όσοι μας τίμησαν με την ψήφο τους και στον δεύτερο γύρο των περιφερειακών εκλογών. Και μαζί να συγχαρώ τον κ. Φαρμάκη για την εκλογή του και να του ευχηθώ καλή δύναμη και καλή επιτυχία στο έργο που αναλαμβάνει.Εμείς δώσαμε μια ωραία μάχη.Έντιμα και καθαρά. Με αξιοπρέπεια και ειλικρίνεια, έτσι όπως διοικήσαμε και την Περιφέρεια από το 2011 και μετά’’.