Ξανά Δήμαρχος Καρπενησίου ο Νίκος Σουλιώτης

3537

Οριακή η διαφορά για την αυτοδυναμία

Γερά νεύρα απαιτούσε η μέρα των εκλογών την Κυριακή 26 Μαΐου 2019 με  υποψήφιους και πολίτες να παρακολουθούν τις εξελίξεις λεπτό προς λεπτό με κομμένη την ανάσα, μέχρις ότου στις 12.30π.μ. της επομένης, αναδειχτεί ο Νίκος Σουλιώτης εκ νέου Δήμαρχος Καρπενησίου. Σημαντικό σημείο της βραδιάς ήταν η μάχη σώμα με σώμα που πραγματοποιήθηκε ανάμεσα στον συνδυασμό του Νίκου Σουλιώτη ‘’Δύναμη Ανανέωσης’’ και του Δημήτρη Λερογιάννη ‘‘Αλλαγή Πορείας 2020’’. Με τα αποτελέσματα των εκλογικών κέντρων να φτάνουν το ένα μετά το άλλο, καθ’ όλη τη διάρκεια της βραδιάς η πρωτιά αντάλλασσε χέρια μεταξύ των δύο υποψήφιων Δημάρχων Καρπενησίου σημειώνοντας μικρή απόκλιση ανάμεσα στους δύο συνδυασμούς, δίνοντας την δυνατότητα στον Δημήτρη Λερογιάννη να φλερτάρει πολλές φορές με την πρωτιά. Αργά το βράδυ τον τίτλο του Δημάρχου Καρπενησίου έλαβε για δεύτερη συνεχόμενη τετραετία ο Νίκος Σουλιώτης με ποσοστό 50,49% κερδίζοντας οριακά τον συνδυασμό του Δημήτρη Λερογιάννη με ποσοστό 45,63%. Ακολούθησε τρίτος ο συνδυασμός του Δημήτρη Γκορόγια ‘‘Λαϊκή Συσπείρωση’’ με ποσοστό 3,87%. Ακολούθησαν έντονοι πανηγυρισμοί στο κέντρο του Καρπενησίου από τους οπαδούς του, με τον κ. Σουλιώτη να φτάνει λίγο αργότερα στα γραφεία του συνδυασμού του στη Ζηνοπούλου. Με εμφανή ένταση και συγκίνηση δήλωσε:

‘‘ Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε όλους τους δημότες που εμπιστεύτηκαν το έργο που κάναμε όλον αυτόν τον καιρό. Ένα μεγάλο ευχαριστώ σε αυτήν την υπέροχη ομάδα που είχα μαζί μου σε αυτές τις εκλογές. Συνεχίζουμε από αύριο το πρωί κιόλας, να μπορούμε να είμαστε ακόμα πιο χρήσιμοι. Έχουμε πάρει τα μηνύματα των εκλογών συνεχίζουμε όμως στην σταθερή πορεία, στο μονόδρομο της συνεργασίας, στο μονόδρομο της συνεννόησης, της στόχευσης και του στόχου του αδιαπραγμάτευτου και το Καρπενήσι να πάει ακόμα πιο μπροστά, ακόμα πιο ψηλά. Από αύριο συνεχίζουμε τη δουλειά μας.’’

Ποιο ήταν το μήνυμα που έλαβε ο Δήμαρχος Καρπενησίου;

Το οριακό αποτέλεσμα της εκλογικής αναμέτρησης και η έμμεση παραδοχή του κ. Σουλιώτη ότι το αποτέλεσμα εκλαμβάνεται σαν αποδοκιμασία στην πολιτική και τις επιλογές της έως και σήμερα δημοτικής αρχής, δημιουργούν το αίσθημα μια νίκης από την πλευρά Σουλιώτη με γεύση ήττας και αντίστροφα μια ήττα από την πλευρά Λερογιάννης με γεύση νίκης. Το γεγονός σίγουρα ενισχύεται από την αίσθηση ότι ο συνδυασμός Λερογιάννη θα κυμαίνονταν από 35% έως 40% στην καλύτερη περίπτωση και το ποσοστό του 45,63% μάλλον αιφνιδίασε τον συνδυασμό Σουλίωτη. Χαρακτηριστικό είναι ότι στην έδρα του Δήμου ο συνδυασμός Σουλιώτη έλαβε 49,48%, έναντι 46,75% του Λερογιάννη, να μοιράζονται σχεδόν. Δυνατό προβάδισμα απ΄την άλλη είχε ο συνδυασμός του Δημάρχου Καρπενησίου στην δημοτική ενότητα Προυσσού όπου έλαβε 71,33% έναντι του μόλις 26,4% του Λερογιάννη, ενώ και στην δημοτική ενότητα Κτημενίων να δίνουν σχεδόν διπλάσιο ποσοστό στον συνδυασμό Σουλιώτη 61,56% έναντι 35,08% του Λερογιάννη. Το συμπέρασμα ότι οι δημοτικές ενότητες κράτησαν ψηλά τον συνδυασμό Σουλιώτη, δίνει σαφώς το μήνυμα της δυσαρέσκειας των δημοτών της έδρας του Δήμου.

Outsider αποτέλεσμα

Θετικά και με ικανοποίηση πήρε και το εκλογικό αποτέλεσμα και η παράταξη με επικεφαλής τον Δημήτρη Λερογιάννη, που παρά την απόφαση να ηγηθεί του συνδυασμού μετά από διάφορες διεργασίες και μάλλον όψιμα, κατόρθωσε να συσπειρώσει όσους βρίσκονταν στην αντιπολιτευτική γραμμή και να εκπροσωπήσει ίσως εκείνους που ήθελαν να εκφράσουν την δυσαρέσκειά τους στην δημοτική αρχή του Σουλιώτη.     

Στην ανακοίνωση των αποτελεσμάτων ακολούθησαν οι δηλώσεις του Δημήτρη Λερογιάννη που ανέφερε: ‘Ως επικεφαλής του Συνδυασμού “Αλλαγή Πορείας 2020” θα ήθελα να ευχαριστήσω, τόσο εγώ όσο και οι υποψήφιοι σύμβουλοί μου, όλους τους συνδημότες, που μας εμπιστεύτηκαν με την ψήφο τους. Αποτελούν την πηγή της δύναμής μας ώστε να συνεχίσουμε τον αγώνα που μόλις ξεκινήσαμε με το ίδιο ύφος, ήθος και αξιοπρέπεια. Απευθυνόμενος στους συνδημότες που δεν καταφέραμε να πείσουμε με την προσπάθειά μας, υποσχόμαστε ότι οι θέσεις μας, οι προτάσεις μας και οι αποφάσεις μας θα λαμβάνονται με μοναδικό γνώμονα το κοινό καλό, χωρίς καμία εξαίρεση.’

Μένει να φανεί πως θα ανταποκριθεί τόσο ο ίδιος όσο και οι επιτυχόντες του συνδυασμού του, έμπειροι και μη στα έδρανα του δημοτικού συμβουλίου, στην εμπιστοσύνη που έλαβαν και να κρατήσουν μια υγιή αντιπολιτευτική  γραμμή, χωρίς άγονες αντιπαραθέσεις. Επίσης σημαντικό είναι να δούμε πως θα διαμορφωθεί το νέο δημοτικό συμβούλιο με μοιρασμένες σχεδόν έδρες μέσα στα πλαίσια του ‘Κλεισθένη’.

Οι δέκα πρώτοι των τριών συνδυασμών

 ‘‘ Δύναμη Ανανέωσης’’

1. Γενιτσαρόπουλος Χρήστος του Σεραφείμ με  946 ψήφους

2. Χαλκιάς Παντελεήμων (Παντελής) του Δημητρίου με  923 ψήφους

3. Κοκόση- Χαβέλου Νικολέτε- Κωνσταντίνα του Βασιλείου με 552 ψήφους

4. Κουτρομάνος Ταξιάρχης του Παναγιώτη με 516 ψήφους

5. Γκαρίλα- Διαμαντή Γεωργία του Ιωάννης με  464 ψήφους

6. Ζαλοκώστα Σοφία του Κωνσταντίνου με 418 ψήφους

7. Κεραμάρης Δημήτριος του Ευριπίδη με  410 ψήφους

8. Κονιαβίτη- Ζαρμακούπη Ευδοξία (Εύη) του Ανδρέα με  404 ψήφους

9. Φακίτσας Βασίλειος του Νικολάου με  404 ψήφους

10. Σβερώνης Ιωάννης του Γεωργίου με  371 ψήφους

‘‘Αλλαγή Πορείας 2020’’

1. Κακαβάς Χρήστος του Ιωάννη με 649 ψήφους

2. Μαντζιούτας Ιωάννης του Βασιλείου με  594 ψήφους

3. Ίβρος Ιωάννης του Βασιλείου με 485 ψήφους

4. Μπακόλας Ιωάννης του Θεοφάνους με 476 ψήφους

5. Παπαδόπουλος Λεωνίδας του Στεφάνου με 417 ψήφους

6. Μπουλάκος Σπυρίδων του Δημητρίου με 391 ψήφους

7.Γραβάνης Νικόλαος του Σεραφείμ με 386 ψήφους

8. Καρβέλης Γεώργιος του Κωνσταντίνου με 378 ψήφους

9. Γιαννιώτης Δημήτριος του Γεωργίου με 374 ψήφους

10. Μπούργος Κωνσταντίνος του Γεωργίου με 371 ψήφους

‘‘ Λαϊκή Συσπείρωση’’

1. Παπαροϊδάμης Βασίλειος του Κωνσταντίνου με 62 ψήφους

2. Τσούτσουρας Σεραφείμ του Ανδρέα με 60 ψήφους

3. Παπαροϊδάμης Κωνσταντίνος του Βασιλείου με 53 ψήφους

4. Γκορόγια Αργυρώ του Δημητρίου με 52 ψήφους

5. Λάππας Βασίλειος του Δημητρίου με 42 ψήφους

6. Λάππας Ιωάννης του Δημητρίου με  40 ψήφους

7. Πρίμπας Χαρίλαος του Ιωάννη με 34 ψήφους

8. Νούλας Οδυσσέας του Ιωάννη με 32 ψήφους

9. Τσιλίκας Παναγιώτης του Αποστόλου με 30 ψήφους

10. Παπανικολάου Παύλος του Σπυρίδωνα με 27 ψήφους