Σε εξέλιξη βρίσκεται το έργο με τίτλο «Βελτίωση οδού προς Έλατο Π.Ε. Καρδίτσας» συνολικού προϋπολογισμού 2.000.000 ευρώ, καθώς μετά την ολοκλήρωση της μελέτης για την αντιμετώπιση κατολισθητικών φαινομένων στην περιοχή του Δήμου Λίμνης Πλαστήρα (δρόμος προς Έλατο Ν. Ευρυτανίας), ξεκινά το επόμενο διάστημα η δημοπράτησή του.

Το έργο αφορά την κατασκευή του τελευταίου τμήματος μη ασφαλτοστρωμένης οδού που συνδέει την Λίμνη Πλαστήρα με την Περιφερειακή Ενότητα Ευρυτανίας (οδός προς Έλατο, Βραγγιανά κ.λ.π). Ένα σημαντικό τμήμα που θα συνδέσει την Ευρυτανία με τις περιοχές της Καρδίτσας και θα έχει ως αποτέλεσμα την περαιτέρω ανάδειξη και των δύο περιοχών.

Για το θέμα δήλωσε ο Περιφερειάρχης Θεσσαλίας Κώστας Αγοραστός τα εξής: «Ολοκληρώθηκε η μελέτη που οδηγεί σε ένα χρήσιμο έργο για την ασφαλή οδική σύνδεση της περιοχής της Λίμνης Πλαστήρα με την Ευρυτανία. Με στρατηγική στόχευση, σχεδιάζουμε, ωριμάζουμε, δρομολογούμε και κατασκευάζουμε έργα στα οποία διεισδύουν οι επιθυμίες των ανθρώπων. Ήδη, για την σύνδεση Καρδίτσας- Καρπενησίου έχουν ολοκληρωθεί και εγκριθεί από τη Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Θεσσαλίας μελέτες συνολικού προϋπολογισμού 600.000 ευρώ: Προμελέτη Οδοποιίας, Οριστική Γεωλογική Μελέτη, Μελέτη Περιβαλλοντικών Επιπτώσεων, Οριστική Μελέτη Γέφυρας. Είμαστε βήματα μπροστά για να κερδίσουμε χρόνο. Η Υπηρεσία μας βρίσκεται σε επικοινωνία με την Τεχνική Υπηρεσία της Περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας που χρειάζεται να προχωρήσει τις διαδικασίες στη δική της περιοχή αρμοδιότητας, ώστε το έργο της σύνδεσης της Θεσσαλίας με τη Δυτική Ελλάδα μέσω της Παραμεγδόβιας Οδού, να καταστεί υλοποιήσιμο και λειτουργικό»